fbpx

update | Activitatea secției de votare din Frankfurt, reluată. Alerta cu bombă a fost falsă

Activitatea secției de votare nr. 1/349 din Frankfurt pe Main, Germania, cea mai aglomerată din toate secțiilor de votare de peste hotarele Republicii Moldova, a fost suspendată pentru o oră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 18:02) „Procesul de votare în secția nr. 1/349 Frankfurt, Republica Federală Germania a fost reluat!”, anunță CEC.

Știrea inițială:

Anunțul a fost făcut de Comisia Electorală Centrală (CEC).

„În continuarea comunicării anterioare, având în vedere art. 56 alin (1) din Codul electoral, pericolul la adresa alegătorilor, președintele BESV 1/349 Frankfurt pe Main a decis suspendarea votării pentru 1 oră, până la 17:35 ora Moldovei.

Poliția evacuează zona, intrarea pe teritoriu nu este admisă din motive de securitate. Confom estimărilor poliției va fi necesară 1-1,5 h pentru verificarea vizând explozibilul a întreg perimetrului”, se arată în comunicatul CEC.

Citește și: „Vrem să votăm!”. Moldovenii din Frankfurt protestează la secția, unde aproape s-au epuizat buletinele de vot

Acum circa o oră, instituția a comunicat că la secția de votare din orașul german a fost anunțată prezența unei bombe.

În scurt timp, la fața locului s-au deplasat serviciile specializate germane pentru a efectua verificări și discuții suplimentare.

Vezi și: video | Faza zilei în diasporă? Alegători din Frankfurt au făcut „prohodul kuliokului” pe muzica Zinaidei Julea

Funcționarii din cadrul biroului electoral evaluează operativ situația și, în funcție de evoluția acesteia, vor lua decizii despre activitatea de mai departe a secției de votare”, afirmă CEC.

Precizăm că, potrivit datelor CEC, secția de votare din orașul Frankfurt este cea mai aglomerată de peste hotare.

Citește și: Deficiențe de organizare? Consulatul din Frankfurt îndeamnă cetățenii să voteze în alte orașe. Secția de votare are doar 5000 de buletine de vot

În total, peste hotarele Republicii Moldova au fost deschise 139 de secții de votare.

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button