fbpx

Președintele CEC consideră oportun votul timp de câteva zile în diasporă: „Important este să gestionăm corect”

În condițiile pandemiei, votul timp de câteva zile ar fi un proces oportun, consideră președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil. Potrivit lui, însă, este importantă gestionarea corectă a procesului electoral în acest caz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficialul a precizat că anterior CEC s-a expus asupra subiectului și a enumerat toate avantajele și dezavantajele unui asemenea proces. Totodată, conform lui, este important că votarea timp de câteva zile să aibă o finanțare adecvată, deoarece toate plățile se fac din buget.

„Important este să gestionăm corect procedurile electorale. Mă refer la securizarea urnelor de vot și a buletinelor, la securitatea încăperilor unde se vor păstra și să avem și o finanțare adecvată, deoarece plățile se fac de la buget”, a menționat Cimil.

Amintim că, în iulie 2020, Platforma DA a propus Guvernului un proiect care prevedea votarea timp de două zile, însă acesta a fost respins. Ulterior, și Pro Moldova a venit cu o solicitare similară în luna octombrie, însă inițiativa nu a fost susținută.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

De ce nu s-au deschis mai multe secții de votare în diasporă în turul doi al prezidențialelor? Cimil: „Ar fi un pas incorect”

Articole asemănătoare

Back to top button