fbpx

Năstase vrea modificarea Constituției: „Să garanteze salariul și pensia peste coșul minim de consum”

Andrei Năstase declară că Legea Supremă a țării trebuie modificată, astfel încât fiecărui cetățean să-i fie garantat salariul și pensia peste coșul minim de consum. Liderul DA susține că în textul Constituției ar trebui introdusă obligația statului de asigura ca nici un salariu sau pensie, cu excepția celei sociale, să nu fie mai mici decât minimul de existență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul anunță că fracțiunea Platformei DA din Parlament urmează să inițieze toate procedurile de modificare a Constituției și a întregului cadru normativ legat de siguranța socială, ca parte a programului său prezidențial.

„Această modificare a Constituției, printr-o precizare foarte clară, obligă statul să garanteze fiecărui cetățean venituri minime, care să nu-l mai plaseze sub limita sărăciei”, scrie Năstase pe pagina sa de Facebook.

Printre promisiunile electorale ale candidatului se mai numără atragerea investițiilor străine, eliminarea schemelor în cadrul achizițiilor publice, combaterea economiei tenebre, anularea unor facilități fiscale inutile, dar și alte obiective.

CITEȘTE ȘI:

doc, video | „Am curajul și tăria”. Promisiunile electorale și averea lui Andrei Năstase la începutul campaniei electorale

Articole asemănătoare

Back to top button