fbpx

În atenția moldovenilor de peste hotare! Mai multe secții de vot își schimbă locațiile

În conformitate cu prevederile legislației electorale, turul doi al alegerilor se organizează și se desfășoară în aceleași condiții ca și primul scrutin (cu aceleași consilii și birouri electorale, în baza acelorași liste electorale).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind conștienți de faptul că în turul doi de scrutin ar putea să se înregistreze o prezență la urne mai înaltă în rândul diasporei decât în ziua de 1 noiembrie, Comisia Electorală Centrală a decis, să majoreze tirajul buletinelor de vot pentru unele secții de votare din afara țării, dar și completarea birourilor electorale cu noi funcționari.

Totodată, după o evaluare a logisticii electorale, secțiile de votare care au înregistrat un număr mare de votanți în primul tur, vor fi dotate suplimentar cu urne și cabine de vot.

Pentru o mai bună organizare a votării și asigurarea accesului pentru alegători, unele secții de votare și-au schimbat adresa.

Italia

1/380 Milano, Via Tortona 27;

1/369 Parma, Via Bizzozzero, 13, Parco Bizzozzero;

1/376 Verona, Piazzale Olimpia, 3;

1/367 Bologna, Via del Pilastro 2, Hotel Savoia;

Germania

1/349 Frankfurt: PSD Bank Arena (Richard-Herrmann-Platz 1 D – 60386 Frankfurt am Main);

1/352 München: Alte Kongresshalle (Am Bavariapark 14, 80339 München);

România

1/408 Iași: Casa de Cultură a Studenților Iași (str. Vasile Conta, nr. 30, cod 700106 Iași);

Toate cele 139 de secții de vot din străinătate vor fi deschise pe parcursul zilei de 15 noiembrie între orele 7:00 – 21:00 (ora locală din fiecare stat) cu excepția orașului Baku (07:00 – 18:00) și Strasbourg (07:00 – 20:00). 

De asemenea, Ambasada Republicii Moldova în Germania a menționat într-un comunicat de presă că toate cele șase secții de votare deschise în Germania vor avea număr maxim de buletine de vot – 5 000. Măsurile au fost luate pentru a fluidiza procesul de vot, dar și pentru a evita aglomerația și incidentele de la primul scrutin prezidențial.

Amintim că, la câteva zile de la primul tur al alegerilor prezidențiale, mai mulți moldoveni stabiliți în Germania au lansat o petiție în care și-au expus indignarea vizavi de modul de organizare a primului scrutin prezidențial și au cerut deschiderea mai multor secții de vot pentru cel de-al doilea tur.

Candidații Maia Sandu și Igor Dodon se vor lupta pentru funcția de președinte al Republicii Moldova în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button