fbpx

doc, video | Năstase l-a denunțat pe Dodon la Procuratură: Cere investigarea sa pentru trădare de Patrie, abuz de putere și depășire a atribuțiilor

Igor Dodon a fost denunțat la Procuratura Generală de către Andrei Năstase. Liderul Platformei DA susține că actualul șef al statului a comis trei infracțiuni – abuz de putere, depășire a atribuțiilor de serviciu și trădare de Patrie. Asta după ce, susține Năstase, într-o investigație Rise Moldova se arată că Igor Dodon ar fi primit indicații de la factori de decizie de la Moscova și ar fi furnizat ilegal părții ruse mai multe informații din cercurile puterii de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon și alte persoane au comis aceste acțiuni – coordonare a politicii externe și interne cu elemente străine din Federația Rusă, orientare a cursului extern al Republicii Moldova ș.a. prin abuz de putere și depășire a atribuțiilor de serviciu”, a argumentat Andrei Năstase în denunțul său.

Totodată, Năstase a menționat că, prin furnizarea ilegală de informații de diferite categorii de securizare/confidențialitate către cetățeni străini din Federația Rusă, către spioni sau alți funcționari de stat din Federația Rusă, „Igor Dodon și alte persoane au comis trădare de patrie”.

În atare situație, se impune examinarea acțiunilor președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin prisma infracțiunilor prevăzute de articolele 327, 328, 337 (abuz de serviciu, excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, trădare de patrie) din Codul penal în conformitate cu prevederilor art. 274 Codul de procedură penală”, a cerut candidatul la prezidențiale.

Sesizare PG Dodon by ZUGO on Scribd

În denunțul său, Năstase a adăugat și declarația lui Renato Usatîi, facută recent într-o dezbatere electorală la Pro TV, care a confirmat faptul că pseudonimul folosit de Igor Dodon în telefonul său Blackberry era „Kremlinovici”. Liderul PN a adăugat că este gata să ofere probe în acest sens, dacă va fi nevoie.

Republica Moldova a devenit în ultimii an un poligan experimental pentru forțele străine, care-și fac de cap în țara noastră. Cel mai recent exemplu arată în ce grad de degradare se află Președinția și în ce care pericol a ajuns Republica Moldova. Igor Dodon pare a fi o simplă marionetă în mâinele celor care-și bat joc de Republica Moldova. Situația este extrem de gravă, miroase tare a spionaj extern”, a declarat liderul Platformei DA.

Toți spionii care lucrează pe teritoriul Republicii Moldova, în momentul în care voi deveni președinte, vor trebui să plece în 48 de ore de aici. Bineînțeles, nu înainte de a da socoteală în conformitate cu legea. Să fie depistați, sancționați și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova”, a adăugat Năstase.

Amintim că Andrei Năstase a declarat la începutul acestei săptămâni că reprezentanții formațiunii pe care o conduce vor investiga informațiile din investigația Rise Moldova, pentru a-l denunța la Procuratură pe Igor Dodon.

Întrebat astăzi, 22 octombrie, dacă Procuratura Generală va lua atitudine față de informațiile apărute într-un articol de investigație Rise Moldova, unde se arată că Igor Dodon a făcut schimb ilegal de informații cu factori de decizie de la Moscova și ar fi primit indicații din capitala Rusiei, Alexandr Stoianoglo a afirmat că instituția „nu se va implica în chestiuni politice, mai ales în perioada electorală”.

Articole asemănătoare

Back to top button