fbpx

doc | Judecătoria Căușeni a anulat decizia autorităților din Hagimus de a interzice deschiderea secțiilor de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului

Judecătoria Căușeni a anulat decizia autorităților din Hagimus de a interzice deschiderea secțiilor de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului. Conform Portalului Național al Instanțelor de Judecată, hotărârea a fost pronunțată ieri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, primăria din Hagimus a organizat adunarea localnicilor, în urma căreia edilul a anunțat că interzice deschiderea celor două secții de votare pentru cetățenii din Transnistria. Decizia a fost motivată prin faptul că în localitate va fi un flux mare de persoane, iar ca urmare ar putea izbucni focare de COVID-19.

Ca urmare, CEC a atacat decizia la Cancelaria de Stat, iar Oficiul Teritorial Căușeni al instituției a contestat hotărârea Primăriei satului în instanță și a avut câștig de cauză.

Amintim că, anterior, Andrei Năstase a atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului, însă acesta a fost respins. Pe de altă parte, autoritățile autoproclamate au decis să deschidă hotarul pe 1 noiembrie, pentru a asigura dreptul la vot, circulația între cele două maluri ale Nistrului fiind suspendată din cauza pandemiei.

Articole asemănătoare

Back to top button