fbpx

Câți alegători transnistreni au votat până la această oră și care sunt cele mai active secții de votare

În secțiile de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului s-au înregistrat, până la 18:00, o prezență de circa 14.000 de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), cea mai mare prezență a fost înregistrată în secțiile de votare:

Nr. 37/3 Anenii Noi – 1200;
Nr. 37/28 Doroțcaia, Dubăsari – 1500;
Nr. 37/36 or. Rezina, rezina – 1650;
Nr. 37/39 or. Rezina, Rezina – 1380.

„CEC amintește alegătorilor că aceștia pot să-și exercite dreptul la vor până la ora 21.00. Biroul electoral poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secţia de votare respectivă să-şi realizeze drepturile”, se arată într-un comunicat al instituției.

În cadrul aceluiași comunicat, CEC afirmă că de cinci ore infrastructura instituției, precum și infrastructura guvernamentală, este supusă mai multor atacuri cibernetice, ce manifestă un caracter adaptiv și rezistent la acțiunile întreprinse. Cu toate acestea, tentativele sunt identificate și blocate.

Amintim că astăzi, 15 noiembrie, are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon sunt candidații care se luptă pentru mandatul de președinte.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button