fbpx

Alaiba, despre economia R. Moldova: Sunt practic două ministere care fac bani

Noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, a spus că economia Republicii Moldova este influențată de cheltuieile instituțiilor de stat, iar dinamica acesteia depinde de reformele pe care le conceptualizează și le promovează Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, întrebat dacă Republica Moldova are economie, ministrul Economiei a zis că această întrebare este prea filosofică.

Evident că avem. Întrebarea e – cât de mare este această economie și cât de vibrantă, și cât de dinamică, și cât de liberă este această economie, liberă de corupție, liberă de monopoluri, liberă de birocrație și de tot felul de alte lucruri care pur și simplu o sufocă? Și răspunsul desigur e că nu prea”, a răspuns Alaiba.

De asemenea, Dumitru Alaiba a subliniat că pentru a avea o economie stabilă în Republica Moldova este nevoie de reforme curajoase în economie, pentru că în țara noastră sunt doar două ministere care aduc bani în bugetul statului.

„Trebuie cu toții să înțelegem și să realizăm importanța economiei și importanța reformelor din economie, așteptările ne-au fost trasate tuturor foarte clar, inclusiv la momentul învestirii în această funcție, atât de președinta Maia Sandu, cât și de prim-ministra Natalia Gavrilița. Ceea ce se așteaptă de la noi este foarte clar și se așteaptă o dereglementare masivă”, a subliniat ministrul Economiei.

Precizăm că ședința Guvernului din 16 noiembrie a început cu o serie de remanieri. Astfel, după ce Sergiu Gaibu a demisionat, funcția de ministru al Economiei a fost ocupată de Dumitru Alaiba.

Articole asemănătoare

Back to top button