fbpx

„Acum avem o relație excelentă”. Sandu: România mereu a ajutat R. Moldova, dar nu mereu a avut parte de parteneri buni la Chișinău

Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat în contextul crizelor cu care se confruntă Republica Moldova. Invitată la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, președinta a declarat că în prezent „avem cea mai bună relație între Chișinău și București de la independență încoace”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avem o relație excelentă. Cred că este cea mai bună relație între autoritățile de la Chișinău și București de la independență încoace. Autoritățile de la București mereu au ajutat cetățenii Republicii Moldova, dar nu mereu au avut noroc de parteneri respectuoși la Chișinău. Noi conștientizăm și apreciem tot sprijinul de care avem parte pe toate palierele” a spus șefa statului.

De fiecare dată când se întâmplă ceva noi mergem la București după ajutor. Dincolo de asta, sunt proiecte mari de dezvoltare. De curând a fost aprobat acest proiect de 100 de milioane de euro. Se întâmplă lucruri concrete, construim poduri, implementăm proiecte pe care să le simtă cetățenii și să se convingă de această relație extraordinară pe care o avem cu România”, a mai spus oficiala.

Maia Sandu a menționat că o echipă de specialiști din România a oferit asistență Guvernului Republicii Moldova în completarea chestionarului de aderare la Uniunea Europeană, dar și a amintit despre ajutorul oferit de România în timpul pandemiei COVID-19: „Pentru mine e extrem de important că în perioada COVID-19 România a venit și ne-a oferit vaccin. Era atunci când România obținuse primele partide de vaccin și avea nevoie de el pentru proprii cetățeni, iar noi în disperare căutam vaccin ca să salvăm vieți. Asta a fost probabil cel mai puternic gest de umanitate, ajutor și prietenie”.

Articole asemănătoare

Back to top button