fbpx

La două încercări de avere. Un american a uitat parola şi nu poate accesa contul cu bitcoini, în valoare de 240 de milioane de dolari

Imaginează-ţi că introduci parola corectă şi devii multi-milionar. Dacă greşeşti însă de două ori, ai pierdut banii pentru totdeauna. Este situaţia în care se află un programator pe nume Stefan Thomas.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre Bitcoin ai tot auzit în ultima vreme. Însă poate că nu ştiai că moneda virtuală există încă din 2008. Lucru care a dus la o situaţie cu adevărat incredibilă. Cam 20% din totalul de Bitcoin existent este pierdut pentru totdeauna. Bitcoin în valoare de 140 de miliarde de dolari. Asta pentru că mulţi utilizatori care au cumpărat Bitcoin la începuturi au pierdut accesul la cont.

Unul dintre cazuri este cel al lui Stefan Thomas, un programator american cu origini germane care şi-a spus povestea pentru New York Times, scrie Mediafax.

El a cumpărat 7 mii de monede Bitcoin în 2011 când acesta valora sub 100 de dolari. Acum ar avea 240 de milioane de dolari. Însă nu poate intra în cont pentru a retrage banii. Parola era scrisă pe o hârtie care s-a pierdut cu ani în urmă. A avut 10 încercări să ghicească parola. Primele 8 tentative au fost fără succes.

Iar cazul său nu este singular. În urmă cu câţiva ani un galez a aruncat la gunoi un hard drive care îi oferea acces la 7.500 de monede virtuale.

Toate fişierele care eu credeam că îmi sunt necesare erau deja pe noul computer. În momentul în care l-am pus în tomberon acasă, am stat puţin pe gânduri. În mintea mea îmi spuneam: „nu ai mai aruncat un hard drive până acum. De ce să începi acum? Nu ar trebui să faci asta”. Era un fel de demon în mintea mea. Dar tot l-am aruncat”, a povestit James Howells, angajat IT.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button