fbpx

foto, video | Au ascultat cu mândrie imnul țării lor: Sportivii noștri au câștigat Campionatul Mondial de Taekwon-Do din Bulgaria

Au ascultat cu mândrie imnul țării lor, alături de sportivii din întreaga lume, și au arborat drapelul pe cea mai înaltă treaptă – e vorba de moldovenii care au participat de curând la Campionatul Mondial de Taekwon-Do din orașul Plovdiv, Bulgaria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Au luptat și au dat dovadă de înalte performanțe, iar – astfel – sportivii noștri din Lotul Federației de Taekwon-Do Contemporan au reușit să câștige aurul și prima poziție a Campionatului.

La eveniment au participat 75 de țări cu aproape 1000 de sportivi. Moldova a fost reprezentată către: Ion Ilescu, Filip Petrachii, Nicolae Grigoriu, Tudor Rotaru, Igor Filimon, Vlad Druță și Vasile Panainte, împreună cu antrenorul lor – Radu Filat.

Conaționalii noștri au participat la mai multe probe: Tull (Tehnică) Individual, Tull (Tehnică) Echipă, Sparing (Lupte) Individual, Spargeri Individual și Spargeri Echipă.

Primul care a deschis drumul către podium a fost sportivul Ion Ilescu, care a participat la proba Tehnică „Tull II Dan” și a ajuns în seminfinale, unde a cedat sportivului din Korea de Nord, clasându-se pe locul 3.

În ultima zi de participare, ridicându-se cu o treaptă mai sus, sportivul Vasile Panainte a reușit să cucerească medalia de argint la proba Spargeri Individual, fiind foarte aproape de titlul mondial, cedând sportivului din Bulgaria.

Iar surpriza frumoasă a serii – chiar în ultima oră de participare – sportivii noștri, la proba Spargeri Echipe, au reușit să cucerească titlul de Campioni Mondiali la această probă, trecând prin multe încercări și emoții, fiind în competiție cu cei mai bun și mai puternici sportivi din lume.

„Imnul Republicii Moldova a fost auzit de întreaga audiență, iar sportivii noștri – cu cinste – au ținut drapelul țării pe cea mai înaltă treaptă la acest Campionat. Echipa aduce mulțumiri tuturor celor care i-au susținul și au fost alături de ei. Felicitări Campionilor Mondiali și o călătoria fără primejdii spre casă!”, le-a urat reprezentanții Federației Naționale de Taekwondo ITF.

Articole asemănătoare

Back to top button