fbpx

foto, video | Are cinci frați și caută să lucreze cu ziua. Visul copilului din raionul Cahul, care a alergat 12 kilometri în galoși

Sâmbătă seara internauții din Moldova au distribuit masiv imaginea unui copil în galoși, care a alergat mai mult de 10 kilometri la Ultramaratonul Rubicon. Băiatul se numește Vitalie Cebotaru, are 13 ani și locuiește în Cîșlița-Prut, raionul Cahul. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Băiatul locuiește cu mama sa și alți cinci frați într-o casă veche, cu două camere, fără reparație și fără canalizare. Jurnaliștii de la publika.md, care l-au vizitat, relatează că venitul familiei este de circa 7000 de lei, însă banii nu le ajung, iar mama, care își educă singură odraslele, ar avea probleme cu alcoolul.

Primarul localității a relatat că familia trăiește modest, iar adolescentul nu este prezent întotdeauna la ore. Potrivit funcționarului, tânărul încearcă să lucreze cu ziua pentru a-și ajuta familia, care se află la evidența asistentului social.

Vitalie se antrenează pe stadionul din localitate și spune că adidașii lui, oferiți cândva în dar, sunt deja vechi și rupți. Copilul nu visează la gadgeturi, ci își dorește să aibă haine sportive și încălțăminte ca și cea a persoanelor pe care le-a însoțit la maraton.

Localnicii speră că Vitalie va deveni un sportiv de performanță și încearcă să îl susțină, în măsura posibilităților. Cei care vor să ofere ajutor adolescentului, pot contacta primarul satului la numărul de telefon 067217993.

Foto: Dmitri Voloshin
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button