fbpx

meteo | Întâmpinăm weekendul cu Instabilitate atmosferică. Cu ce temperaturi ne va surprinde vremea în următoarele zile?

Zilele ce urmează nu par a fi prea promițătoare pentru iubitorii de soare și temperaturi ridicate. Timp de două zile vom avea parte de un Cod galben de instabilitate atmosferică. Stropi de ploaie, fulgere și alte averse se vor face prezente în fiecare zonă a țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform prevederilor Serviciului Hidromoteorologic de Stat, sâmbătă, temperaturile minime vor oscila între +13 și +16 grade Celsius la nordul țării, iar maximele – între +23 și +26. În aceeași zi, la centru se vor înregistra temperaturi minime între +14 și +17, iar maximele – între +24 și +27 de grade. La sud, vor fi minime între +15 și +18, iar maximele – între +25 și +28 de grade Celsius.

Tot pe 3 august, în toate regiunile țării, vântul va sufla spre nord-est cu o viteză de 9 km/h, iar presiunea atmosferică va fi una scăzută.

În cea de-a doua zi a weekendului, temperaturile minime vor oscila între +12 și +15 grade Celsius la nordul țării, iar maximele – între +22 și +24. În aceeași zi, la centru se vor înregistra temperaturi minime între +13 și +16, iar maximele – între +22 și +25 de grade. La sud, vor fi minime între +14 și +17, iar maximele – între +23 și +26 de grade Celsius.

Duminică, vântul va sufla spre nord-vest cu o viteză de 18 km/h, iar presiunea atmosferică va fi una scăzută.

De menționat că – ziua – pe 3 august și cu menținere în noaptea de 4 august, pe arii extinse, se prevăd descărcări electrice, seara averse puternice (15-45 l/m2) izolat cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

 

Articole asemănătoare

Back to top button