fbpx

meteo | Iarna ne așteaptă la prag. Când sunt așteptate primele ninsori

Iarna ne bate la ușă, iar temperaturile continuă să scadă. La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 4-6 decembrie, sunt așteptate ninsori în regiunele de Nord, Centru și Sud ale republicii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea vremii și precipitațiile vor fi cauzate de un ciclon care se îndreaptă dinspre Oceanul Atlantic și va traversa partea de sud a Europei.

„Precipitațiile vor cădea sub formă de ploaie și lapoviță. În zona de sud a Republicii Moldova, va fi mai mult sub formă de ploaie, iar în partea de nord – mai mut sub formă de lapoviță. Cantitățile de precipitații vor fi slabe, până la moderat”, a precizat Ghenadii Roșca.

Responsabilul de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat a menționat că stratul de zăpada va atinge 20 de centimetri la munte, în România. În Republica Moldova, nu va depăși doi centimetri și se va topi foarte repede, pentru că temperaturile pe timp de zi vor fi pozitive.

Deși temperaturile de la începutul lunii decembrie sunt în limita normei pentru această perioadă a anului, cele de la sfârșitul lunii noiembrie au fost cu 7-8 grade mai ridicate, a precizat Ghenadii Roșca.

După 3 decembrie temperatura aerului va coborî, revenind la temperaturile normale pentru această perioadă. Pe timp de noapte, se așteaptă în jur de zero grade, iar pe timp de zi temperatura aerului va oscila între +1 și +6 grade Celsius.

Foto: SHS
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button