fbpx

foto | Fenomen spectaculos în SUA: Coloane de lumină au fost observate pe cerul nocturn. Specialiștii explică cum s-au format

Coloane dinamice de lumină au fost observate nopțile trecute la nordul Statelor Unite ale Americii. Dacă unii s-au speriat de invazia extratereștrilor, alții au admirat fenomenul și chiar au descoperit explicația științifică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Meteorologii, citați de CNN, explică faptul că fenomenul optic se datorează unei atmosfere reci și calme. Potrivit lor, particulele de gheață rămân suspendate în poziție verticală în aer.

Așadar, se produce efectul unei oglinzi uriașe care reflectă lumina. Intensitatea fenomenului și înălțimea coloanelor depinde de mărimea cristalelor de gheață.

A fost precum m-aș fi uitat la luminile nordice. Acestea săreau, se mișcau și se schimbau în aparență”, a relatat jurnaliștilor unul dintre martorii fenomenului. De menționat, însă, este că tot mai multe persoane ar putea vedea fenomenul, pe măsură ce masele de aer arctic se deplasează.

Meteorologii precizează că fenomenul este rar, însă nu și unic. Acesta poate fi observat cel mai des toamna și iarna, când temperaturile sunt suficient de reci pentru a forma gheață în atmosferă.

Foto: wwmt.com
Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button