fbpx

Cea mai scăzută temperatură de iarnă în Republica Moldova a fost -35,5 de grade. Când și unde s-a înregistrat?

Cea mai scăzută temperatură de iarnă în Republica Moldova de la începutul observațiilor a fost de -35,5 grade. Indicele termic s-a înregistrat pe 20 ianuarie 1963 în localitatea Brătușeni, Edineț.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform meteorologilor, în ultimii 10 ani, cel mai mic indice termic în ianuarie a fost înregistrat în 2015 și era de -24,6 grade la stația meteorologică Ceadir-Lunga. Scăderea temperaturii aerului peste -20 de grade s-a atestat în 2012, apoi în iernile din perioada 2014 – 2018.

În ultimii 10 ani, cel mai frig a fost la Bălți pe 12 februarie. Atunci, la stația meteorologică din capitala de nord s-a înregistrat temperatura de -32 de grade.

Totodată, în perioada 17-19 ianuarie 2021, pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-a stabilit vremea rece, iar temperatura minimă a aerului în această zi a oscilat între -15 și 20 de grade. La stația meteorologică Bălți indicele termic a coborât la -21 de grade, astfel de temperaturi în ianuarie fiind observate în medie o dată la 2-3 ani.

Precizăm că, după un val de frig, meteorologii promit că temperaturile vor crește până la sfârșitul săptămânii. Potrivit ultimelor prognoze, în weekend indicele termic va ajunge la maxime de +9 grade.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button