fbpx

YouTube Vanced oferă alternative pentru cei iritați de reclamele de pe platformă

YouTube Vanced a oferit celor care sunt enervați de reclame și de limitările artificiale ale aplicației YouTube privind posibilitatea de a putea urmări clipuri fără întreruperi, dar Google pare că a reușit să câștige lupta din culise pentru închiderea acestei alternative. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Echipa Vanced a anunțat de curând că aplicația a fost scoasă de pe internet, dar că va continua probabil să funcționeze pentru următorii câțiva ani, dacă Google nu va face modificări majore la aplicația oficială. Se pare că există însă deja câteva alternative pentru a primi funcționalitate similară cu YouTube Vanced, chiar și în absența vechii aplicații, scrie go4it.ro.

YouTube Premium

Cei care foloseau deja YouTube Vanced probabil că știau și de existența YouTube Premium, deci sugestia de a se abona la serviciile oficiale de la Google, probabil că nu este una care va fi luată în seamă. Totuși, pentru 26 de lei pe lună, primești toate avantajele Premium, adică eliminarea reclamelor pe toate dispozitivele personale, vizionare picture-in-picture, cât și redare audio în fundal, chiar și cu ecranul telefonului închis. De asemenea, inclus în preț este și serviciul YouTube Music. Există și o versiune pentru familie, unde pot fi înscrise cinci conturi.

Totuși, dacă nu vrei să plătești pentru aceste avantaje, iată câteva alternative:

Aplicația Newpipe poate fi instalată în format APK de pe site-ul oficial, sau poate fi descărcată din magazinul F-Droid. Aceasta este open source și reprezintă un client alternativ pentru YouTube. Aceasta nu este bazată pe aplicația YouTube oficială, deci probabil că nu va putea fi blocată așa cum a fost YouTube Vanced.

Desigur, nu are toate funcțiile, dar beneficiază de avantajele Vanced sau Premium: nu afișează reclame, oferă redare în fundal și picture-in-picture.

SkyTube

Pentru cei care nu țin neapărat la folosirea YouTube cu un cont, există SkyTube, tot o un client mai light de YouTube, care blochează reclamele și redă conținut în fundal. Poți să te abonezi sau să salvezi favorite, însă acestea nu vor fi legate de contul tău de Google, ci vor fi disponibile doar în aplicație.

Brave Browser

Chiar și creatorii YouTube Vanced recomandă utilizarea browser-ului Brave ca alternativă la aplicația lor. Acesta include un ad-blocker integrat prin funcția Shields Up. Dezavantajul este că trebuie să intri prin browser pe YouTube, nu printr-o aplicație dedicată.

uBlock Origin

Desigur, și pentru alte browser-e, precum Firefox, poți să folosești alte plugin-uri care blochează reclame.

Adguard

De asemenea, utilizarea unui VPN cu ad-block interat, precum Adguard, recomandat de echipa Vanced ar putea să ofere o experiență similară. Dacă instalezi VPN-ul la nivelul router-ului de acasă, acesta va bloca reclamele inclusiv pe televizor sau pe alte dispozitive.

Articole asemănătoare

Back to top button