fbpx

video | Trei familii s-au adăpostit în corturi improvizate într-o pădurice din sectorul Râșcani, spre nemulțumirea localnicilor

Trei familii de romi, care spun că sunt de baștină din Otaci, și-au găsit refugiul sub aer liber, într-o pădurice din sectorul Râșcani al capitalei. De o săptămână, persoanele își duc traiul alături de copiii în corturi improvizate din te miri ce, fără a avea acces la curent electric sau la o sursă de apă. În timp ce femeile stau pe lângă așa-zisa „casă” , bărbații lor se duc prin oraș, în căutare de bani. Și ele cerșesc, ca să contribuie cumva la veniturile familiilor. Venirea noilor vecini nu este văzută cu ochi buni de locatarii străzilor alăturate, care îi acuză de murdărie și furturi. Oamenii au chemat și poliția, dar nimic nu s-a schimbat, se arată într-un reportaj realizat de TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În cele trei corturi improvizate își duc traiul trei familii. Lipsa condițiilor elementare, cum ar fi apă sau curent electric, nu îi sperie. Tot din Otaci este și această femeie, care are un copil mic. Când am filmat, soții femeilor erau plecați prin oraș. „La muncă”, spun ele.

Între timp, venirea celor trei familii de romi în pădurea din preajma străzii Luncii nu este văzută cu ochi buni de cei care au locuințele acolo. Oamenii cu care reporterii au stat de vorbă se plâng că fac noii lor vecini fac murdărie și că ar practica și activități ilegale. O femeie, care a cerut să-i fie protejată identitatea, ne-a spus că chiar a fost jefuită de doi romi.

A telefonat la organele de control, dar nimic nu s-a schimbat – spune ea.

Potrivit sursei citate, purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei spune că că acest caz a fost înregistrat. Familiile au fost avertizate să plece de acolo și că le-a fost întocmit un proces verbal pentru încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localitate.

Articole asemănătoare

Back to top button