fbpx

video | Porumbel voiajor, vândut la o licitație cu preț record. Cât a scos din buzunar cumpărătorul?

Un porumbel voiajor antrenat în Belgia a devenit vedeta unui concurs de columbofilie, după ce a fost vândut în cadrul unei licitații online cu prețul record de 1,25 milioane de euro. Acesta a primit titlul de cea mai scumpă pasăre din lume din specia ei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Armando, un porumbel de sex masculin, aparținea crescătorului Verschoot Joel, unul dintre cei mai renumiți din țară. În urma licitației, site-ul specializat a anunțat recordul mondial obținut de pasăre.

„Nimeni nu se aştepta ca pragul magic de 1.000.000 de euro să fie depăşit. Suma finală (a vânzării) este de 1.252.000 milioane de euro”, au declarat reprezentanții site-ului, fără a preciza identitatea cumpărătorului.

Potrivit agenţiei de ştiri Belga, este vorba despre un cetăţean chinez, care cu siguranţă va folosi porumbelul în scop reproductiv, pentru a da naştere la noi campioni, transmite Agerpres.

Interesul colecţionarilor chinezi pentru porumbeii voiajori a apărut în urmă cu câţiva ani şi a condus la o creştere a preţurilor pentru aceşti „campioni”, a căror performanţă constă în a se întoarce primul acasă, instinctiv, după ce a parcurs uneori distanţe de sute de kilometri.

Cel mai scump porumbel din istoria vânzărilor pe internet a fost până acum „New Bliksem”, vândut cu 376.000 de euro în noiembrie anul trecut de proprietarul belgian Gaby Vandenabeele.                                                             

Articole asemănătoare

Back to top button