fbpx

video | „Lux sovietic, distracție în cluburi, femei frumoase”. Impresiile (b)vloggerilor care au vizitat R. Moldova de-a lungul anilor

An de an, diverși (b)vloggeri străini trec frontierele țării noastre și povestesc pe rețelele de socializare despre Republica Moldova. Unii dintre ei vin din curiozitate, alții – pentru a face un popas înainte de a vizita o altă țară. În acest articol vei găsi câteva dintre opiniile vloggerilor și bloggerilor străini care au petrecut în țara noastră câteva zile, s-au plimbat pe străzile Chișinăului, au vizitat unele dintre cele mai populare locații și au gustat din mâncarea tradițională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nimeni nu vizitează această țară – Află de ce”

Pe canalul bald and bankrupt videoclipul despre Republica Moldova a adunat peste nouă milioane de vizualizări.

„Anii de furt și corupție din partea politicienilor i-au lăsat pe localnicii din țară să se împiedice de trotuarele sparte și să treacă pe lângă clădiri abandonate, în drum spre a-și încasa pensiile de 40 de euro”, a scris vloggerul în descrierea videoclipului.

Acesta a întrebat oamenii când se trăia mai bine: acum sau în perioada URSS? Vezi ce au răspuns moldovenii în videoul de mai jos.

„Ce construcție oribilă!”

Prima zi în Moldova – locul cel mai „puțin turistic” din Europa. Așa se numește vloggul lui Gabriel Morris – cel care ne-a vizitat țara în august 2019. Gabriel a menționat că Republica Moldova este cea mai săracă și una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa.

Văzând Hotelul Național, Morris a exclamat: „Ce construcție oribilă!”. Uimirea lui a fost „continuată” odată ce a intrat într-o trecere subterană deteriorată și neiluminată din capitală. Mai multe despre impresiile vloggerului găsiți în acest video sau pe pagina lui de YouTube.

Lux sovietic

The Life of Jord este un alt canal de Youtube cu un material despre Moldova. Vloggerul a ajuns în țara noastră cu trenul, iar odată ce și-a văzut camera de hotel a exclamat: „Lux! Lux sovietic”.

Mai multe despre impresiile vloggerului după ce s-a plimbat pe străzile Chișinăului și a vizitat vinăria subterană de la Cricova găsiți în acest video.

Alte materiale video realizate de vlogger în țara noastră găsiți AICI.

„Nu este atât de rău pe cât pare”

Jason Billam a vizitat țara noastră în septembrie 2019. Și acesta a arătat în vloggul său starea deplorabilă a unor treceri subterane din oraș. Tânărului i-au părut prietenoși oamenii, însă puțini dintre aceștia au putut să îi răspundă în limba engleză.

„Nu este atât de rău pe cât spun oamenii”, a spus tânărul. Jason s-a plimbat pe străzile orașului, a cutreierat Piața Centrală și a apreciat prețurile la fructe, legume și alte produse alimentare.

„Este foarte ieftin: 15 și 20 de lei pentru câte un kilogram”, a spus tânărul. Mai multe despre impresiile vloggerului găsiți în acest video.

Atmosfera în cluburi nu este plictisitoare, iar femeile sunt frumoase

Conor Clyne a venit în Republica Moldova pentru a scoate în evidență partea plină a paharului. Acesta a menționat că, deși una dintre problemele cele mai mari ale țării este corupția, Moldova are cu ce se mândri și merită să fie văzută. Acesta a menționat că atmosfera în cluburile de la noi nu este plictisitoare, iar femeile sunt mai frumoase decât în țara sa de baștină.

Conor a vizitat țara noastră cu trei ani în urma, iar în 2020 s-a întors din nou. Vloggerul a spus că unele aspecte au fost îmbunătățite. Mai multe despre impresiile lui găsiți în acest video.

Alte materiale video realizate de vlogger în țara noastră găsiți AICI.

„Vreau să descopăr nu doar locuri frumoase, ci și oameni deosebiți. Cum poate fi pace dacă oamenii nu se înțeleg și cum ar putea să se înțeleagă dacă nu se cunosc unul pe altul?”, spune un vlogger din America care a vizitat mai multe state, printre care și Republica Moldova. Vezi în videoul de mai jos ce a remarcat despre țara noastră.

Lavandă ca în Franța, vin ca în Italia

Republica Moldova a fost vizitată și de vloggerul rus Ruslan Farșatov. În aprilie 2020 acesta ne-a vizitat și a rămas plăcut surprins de lanurile de lavandă, vinăriile noastre și monumentele arhitecturale care ne duc faima peste mări și țări. De asemenea, acesta a surprins câteva cadre cu romii din țara noastră, menționând cât de „liberi” sunt aceștia.

Mai multe despre impresiile lui Farșatov găsiți în acest video.

„Totul e din ce în ce mai rău”

Vloggerul rus Ilya Varlamov a vizitat Republica Moldova de mai multe ori, însă în 2017 acesta a participat la Ziua Vinului. Acesta s-a delectat cu vinuri alese de la diferiți producători locali.

Impresiile sale despre cele văzute, gustate și auzite în țara noastră le găsiți mai jos. Alte materiale video realizate de Varlamov în țara noastră găsiți AICI.

„Afişele în limba rusă sunt din ce în ce mai rare”

Silviu Iliuta este un blogger din România care a scris despre Republica Moldova pe platforma: Cronici pe bune.

„Schimbările sunt mari şi vizibile, dar moldovenii nu le conştientizează. Au apărut mall-uri noi şi moderne. Populaţia a îmbătrânit, pentru că tinerii emigrează în masă. Se construiesc şosele, lent, dar se construiesc. Şi, ce m-a bucurat pe mine: afişele în limba rusă sunt din ce în ce mai rare.

Este o ţară frumoasă, locuită de oameni faini şi de o mâna de extremişti pe care îi poţi ignora uşor. Cam ca la noi”, a scris bloggerul.

Materialul integral îl găsiți AICI.

„O destinaţie cu un buget foarte prietenos”

„Femeile din Moldova sunt foarte frumoase şi ar arăta mai bine, dacă ar contura un zâmbet pe faţă mai des”, spune un alt blogger englez care ne-a vizitat țara. Acesta a apreciat disponibilitatea rețelelor de wi-fi din oraș și prețurile din restaurante și baruri.

Materialul integral îl găsiți AICI.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button