fbpx

video | Are 4 centimetri și a fost redescoperită după aproape 40 de ani. Cum arată cea mai mare albină din lume?

Mai mulţi ecologişti şi cercetători au găsit pe insulele indoneziene North Moluccas cea mai mare albină din lume. Specia nu a mai fost văzută din 1981, iar cercetătorii au pubicat pe rețelele de socializare imagini cu aceasta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Insecta este o femelă și are o lungime de aproximativ 4 centimetri, fiind la fel de mare cât degetul unui adult.

„A fost uimitor să vedem acest „buldog zburător” al insectelor, despre care nu ştiam sigur dacă mai există. Este incredibil să vezi cât de frumoasă şi de mare este această specie în realitate, să auzi sunetul asurzitor al aripilor sale gigantice atunci când îţi trece pe deasupra capului.

Visul meu este acum să folosesc descoperirea pentru a transforma această albină într-un simbol al conservării în această regiune din Indonezia”, a spus Clay Bolt, fotograf de natură, primul care a realizat imagini şi filmări cu albina.

Această specie se considera dispărută, spun cercetătorii, însă entomologul american, Adam Messer, a fost cel care a găsit în 1981 şase cuiburi ale ei pe insula Bacan şi încă două pe alte insule învecinate. Atunci a fost ultima dată când insecta a mai fost observată.

„Pe fonul declinului global dovedit al diversităţii insectelor, este minunat să descoperim că această specie emblematică încă mai rezistă”, a spus Simon Robson, membru în echipa de cercetare şi profesor la Universitatea din Sydney.

Potrivit lui Eli Wyman, cercetător la Universitatea Princeton, descoperirea făcută de Messer cu 40 de ani în urmă „a oferit unele informaţii, dar tot nu ştim mare lucru despre această insectă extraodinară”, potrivit adevarul.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button