fbpx

Transformă orașul într-un fragment desprins din benzile desenate. Participă la concursul pentru pictarea pasajului subteran din bd. Negruzzi

Lucrările de renovare a pasajului subteran din bulevardul Constantin Negruzzi 10/1 din sectorul Centru al capitalei se apropie de sfârșit, iar municipalitatea anunță concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe lângă scopul de a atrage turiștii și de a valorifica cultura estetică a Chișinăului, inițiativa vine să promoveze și artiștii autohtoni, prin oferirea unei platforme pentru manifestare artistică.

La concursul care se va desfășura în perioada: 1 iulie – 21 iulie, a.c., sunt invitați să participe artiști de profilul: arte vizuale, pictură de șevalet (pânză), pictură murală, design grafic, ilustratori, graffitieri, artiști 3D, precum și profesori și studenți ai instituțiilor de profil din capitală.

Schițele prezentate trebuie să reprezinte creația proprie a autorului și să corespundă parametrilor și coloristicii actuale a pereților din pasajul subteran.

Lucrările prezentate trebuie să se încadreze în genurile abordate:

  • compoziție realistă sau simbolică;
  • compoziție grafică;
  • compoziție decorativă;
  • compoziție cu personaje;
  • portrete.

Schițele propuse pentru concurs, realizate în format electronic sau pe orice alt tip de suport, la discreția autorului, trebuie expediate la adresa de e-mail: primaria@pmc.md, cu mențiunea „Caractere urbane”.

Lucrările prezentate la concurs vor fi evaluate de o Comisie municipală de selectare a concepției de proiect, care ulterior va desemna câștigătorii.

Termenul-limită pentru prezentarea schițelor este 21 iulie 2019, iar executarea picturilor în pasajul pietonal subteran este prevăzută pentru perioada 5 – 9 august 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button