fbpx

Steaua Alpha Centauri fotografiată de un cercetător era de fapt o felie de chorizo. Cum și-a trolat fizicianul fanii

Un proeminent cercetător francez a provocat un scandal pe Twitter după ce și-a trolat următorii cu o fotografie a unei felii de salam chorizo despre care a spus că este o fotografie făcută de telescopul spațial James Webb stelei Proxima Centauri, cea mai apropiată de sistemul nostru solar.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmăritorii de pe Twitter ai cercetătorului Etienne Klein s-au minunat în comentarii dezbătând despre „detaliile uimitoare” ale fotografiei. La rândul său, Klein a scris în testul postării: „Ce nivel de detalii… O nouă lume ne este dezvăluită în fiecare zi”.

Ulterior, însă, Klein a decis să nu mai continue farsa și a dezvăluit că în fotografie nu este steaua aflată la peste patru ani-lumină de Soar, ci doar o felie de chorizo, scrie Digi24, cu referire la thelocal.fr.

„Conform cosmologiei contemporane, mezelurile spaniole nu se găsesc nicăieri în afara de Pământ”, a spus Klein.

Cercetătorul francez a recunoscut că majoritatea oamenilor de pe Twitter nu i-au înțeles gluma, despre care spune că a fost menită „să ne încurajeze să fim reticenți la susțineri ale oamenilor în poziții de autoritate, dar și cu privire la fotografii publicate spontan pe internet”.

Totuși, într-o perioadă în care lupta cu fake news-ul este de o importanță uriașă pentru comunitatea științifică, mulți dintre utilizatorii de Twitter au spus că nu sunt amuzați de postarea lui Klein, director de cercetare la Comisia Franceză pentru Energie Atomică și producător de emisiuni radio.

Miercuri, Klein și-a cerut scuze celor care au fost păcăliți.

„Am venit să prezint scuze celor care au fost poate șocați de farsa mea care nu a avut nimic original”, a spus el, descriindu-și gestul drept „o glumă de cercetător”.

Articole asemănătoare

Back to top button