fbpx

Specialiștii combat miturile despre epilarea definitivă cu laser. Procedura devine din ce în ce mai populară

În ultimii ani femeile dar și bărbații au devenit foarte interesați de epilarea definitivă cu laser. Mulți dintre ei și-au pus întrebări cu privire la folosirea acestui tratament de înfrumusețare pe termen lung. Îngrijorările lor au fost însă spulberate prin părerile unor specialiști în domeniul dermatologic.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Un lucru pe care l-au precizat specialiștii dermatologi este că: Lumina laser NU dăunează corpului. Lungimea de undă a luminii laser este mică, se stabilește cu exactitate de către specialist.

,,Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, tehnicile tradiționale au fost înlocuite cu dispozitivele de epilare definitivă laser. Îndepărtarea părului nedorit prin epilarea laser devine din ce în ce mai populară. Acum, pacienții pot obține rezultatele pe care și le doresc în scurt timp și într-un mod confortabil. Aceste sisteme de epilare sunt laser și IPLˮ, au spus specialiștii.

Epilarea definitivă cu laser poate duce la infertilitate?

Această întrebare a produs îngrijorare mai ales în rândul femeilor tinere. Ele erau îngrijorate de faptul că epilarea ar putea dăuna ovarelor și ar putea cauza infertilitate.

Răspunsul este NU. Epilarea definitivă cu laser exercită doar un efect de căldură asupra foliculilor firelor de păr și nu afectează țesuturile din jur. Când procedura se aplică în zona inghinală nu sunt afectate ovarele. Nu este posibil să se ajungă la organe, acestea fiind mult mai în adâncime comparativ cu foliculii de păr.

Epilarea definitivă cu laser afectează ganglionii limfatici?

Răspunsul este NU. Epilarea definitivă nu cauzează nicio boală limfoidă. Lumina laser nu ajunge la ganglionii limfatici, deci nu îi afectează deloc. Când se face epilarea la subraț, se acționează doar asupra rădăcinii firelor de păr, care se află foarte aproape de suprafața pielii, la 2-3 mm. Ganglionii limfatici sunt situați în medie la 2-3 cm adâncime, deci nu se ajunge la ei.

Poate afecta epilarea definitivă cu laser vasele capilare?

Răspunsul este NU. Lumina laser emisă asupra pielii nu va afecta vasele mici de sânge din piele. Nu există niciun risc din acest punct de vedere. Tratamentul de epilare laser este non-invaziv, nu are un efect negativ asupra vaselor capilare.

Epilarea definitivă cu laser este periculoasă pentru față?

Răspunsul este NU. Epilarea definitivă se poate realiza și la față, pentru că și aici există fire de păr nedorite pe anumite zone. Epilarea facială NU este periculoasă pentru față. Înainte de tratament se selectează tipul de laser, tehnologia de aplicare, se ține cont de tipul de piele și de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient în parte.

Epilarea definitivă cu laser poate cauza cancer de piele?

Răspunsul este NU. La epilarea definitivă cu laser nu este vorba despre același efect ca la razele ultraviolete. Deci, acest tratament de epilare definitivă nu provoacă cancer. În cazul razelor ultraviolete solare se poate vorbi despre acest risc de cancer de piele.

Epilarea definitivă cu laser produce durere?

Răspunsul este NU. Tratamentul de epilare definitivă cu laser este nedureros în modul MOTIF, cea mai nouă tehnologie în domeniul esteticii medicale. Pe anumite zone mai sensibile ale corpului pot să apară doar mici schimbări nesemnificative pe piele: o ușoară senzație de amorțeală, umflare și înroșirea pielii care vor trece imediat mai ales dacă se aplică o soluție specială pentru calmarea țesutului cutanat.

Dacă se întâmplă cumva să se producă un alt disconfort asupra pielii (mici papule, usturime) tratamentul este întrerupt imediat, și chiar nu se mai face până ce efectul temporar al acestui disconfort asupra pielii va trece. În caz de iritații se aplică puțină gheață și senzația dispare.

Articole asemănătoare

Back to top button