fbpx

Șapte greșeli de îngrijire a pielii care favorizează apariția acneei

Unii factori precum spălarea dinților și spălarea feței în același timp pot crește riscul de acnee. S-ar putea să crezi că faci totul corect pentru rutina ta facială, dar imperfecțiunile de pe față spun altceva. Există mai multe greșeli pe care le faci în rutina ta de îngrijire a tenului care favorizează apariția acneei.

Șervețele de demachiere

Deși șervețelele de demachiere nu provoacă apariția acneei, ele pot lăsa în urmă reziduuri de machiaj. De asemenea, acestea conțin alcool și parfum – substanțe care usucă pielea. Dacă pielea ta este sensibilă, sunt mari șanse să produci iritații și inflamații care pot bloca porii.

Folosirea unei protecții solare greșite

Unele soluții de protecție împotriva soarelui conțin filtre organice pe bază de uleiuri care pot irita pielea și provoca erupții.

Nu îți cureți ochelarii

Dacă ai frecvent coșuri în zona ochelarilor, atunci este posibil că își cureți rama ochelarilor prea rar. Ochelarii pot fi, de asemenea, prea strânși și ar putea să îți blocheze porii apăsând celulele moarte în pori.

Speli fața în exces

Curățarea feței este un pas esențial în combaterea acneei, dar spălarea excesivă poate produce opusul. Medicii consideră că un abuz de soluții de curățare poate conduce la un dezechilibru.

Produsele pentru îngrijirea părului

Unele produse care te ajută să ai un păr sănătos și strălucitor, pot de asemenea să provoace acneea. Șampoanele, balsamurile și produsele de coafare sunt dăunătoare pielii de pe față. Acestea îți pot bloca porii și provoca erupții.

Speli fața când faci duș

La duș, oamenii folosesc de obicei apă fierbinte, însă aceasta este iritantă pentru piele și poate deteriora bariera acesteia. De asemenea, poate dizolva uleiurile naturale de pe piele, lăsând-o uscată și iritată.

Articole asemănătoare

Back to top button