fbpx

Salariul mediu al unui moldovean vs iPhone 12. Cât trebuie să lucrăm pentru a procura dispozitivul?

Un elvețian trebuie să lucreze mai mult de patru zile pentru a-și putea procura noul iPhone 12, iar un locuitor al Turciei – aproape 104. Analiștii de la Picodi au analizat salariile medii în mai multe țări și au aflat cât trebuie să muncească cetățenii acestor state pentru a-și cumpăra noul dispozitiv lansat de Apple.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În top Moldova este a cincea dintre țările incluse la capătul listei. Cetățenii noștri ar trebui să lucreze aproape 85 de zile ca să își cumpere dispozitivul de ultimă generație. Vecinii noștri ucraineni ar trebui să muncească 87 de zile pentru a câștiga suma necesară, iar românii se află la mijlocul listei, fiind nevoiți să muncească mai mult de 37 de zile ca să adune suma.

La magazinele specializate din Moldova prețul pentru iPhone 12 începe de la 19.000 de lei și ajunge la 35.000. Prețul depinde de model și anumite caracteristici tehnice, însă în cutie nu se găsesc căștile și încărcătorul. Totuși, conform Picodi, în comparație cu anul trecut, moldovenii trebuie să lucreze cu circa 16 zile mai puțin pentru a putea să își procure gadgetul, în cazul în care nu vor mai efectua nici o cheltuială.

Clasamentul a fost realizat luând în considerare prețul unui iPhone Pro cu o capacitate de memorie de 128 GB, indicate la vânzătorii autorizați de Apple. Conform metodologiei, salariul minim, 6181 de lei în cazul Moldovei, a fost împărțit la media de 21 de zile lucrătoare pe lună.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button