fbpx

Peter Pan „jignește” amerindienii, iar Dumbo – afroamericanii. Câteva filme de animație, restricționate de Disney pentru copii până la 7 ani

Disney a restricționat accesul copiilor sub 7 ani la câteva filme de animație pe platforma sa de streaming. Este vorba despre „Peter Pan”, „Pisicile aristocrate” și „Dumbo”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Disney, desenul animat despre Peter Pan jignește amerindienii. Aceștia ar fi reprezentați drept persoane care vorbesc o limbă neinteligibilă și sunt numiți drept „piei-roşii”. Așadar, conform Disney, citat de presa străină, cu referire la SkyNews, producție nu reprezintă tradițiile și diversitatea, iar oamenii sunt prezentați stereotipizat.

Elefantul Dumbo ar jigni afroamericanii într o scenă în care întâlnește un grup de ciori pe al cărui lider îl cheamă Jim Crow. Potrivit companiei, acesta ar fi un stereotip rasial, deoarece numele ar face referire la legile segregaţioniste aplicate în SUA în perioada 1876-1964 în privința americanilor de culoare.

Cât despre „Pisicile aristocrate”, Disney a blocat animația, deoarece în aceasta apare o secvență unde o felină care are chipul galben cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare.

De menționat este faptul că filmele rămân disponibile pe conturile pentru adulți, dar conțin o avertizare la început. „Acest program include descrieri negative sau tratament necorespunzător aplicat unor persoane sau obiceiuri. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite și acum. În loc să înlăturăm acest conţinut, vrem să recunoaștem că el are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”, afirmă Disney.

Precizăm că, anterior, HBO a retras de pe platformă filmul „Pe aripile vântului” din aceleași motive. Ulterior, producția a reapărut cu un mesaj de atenționare. De asemenea, în urma conflictelor rasiale, deținătorii drepturilor de autor asupra romanului „Zece negri mititei” au anunțat că acesta va fi redenumit.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button