fbpx

Patru motive pentru care nu ar trebui sa amâni schimbarea anvelopelor de iarnă

Când vine iarna, posesorii de autoturisme sunt foarte preocupați de schimbarea anvelopelor de vară cu anvelopele de iarnă. Și pe bună dreptate, anvelopele de vară pur și simplu nu au aderența dorită pe zăpadă sau carosabil înghețat. Anvelopele de iarnă oferă în primul rând siguranță în trafic pentru toți participanții, ceea ce este cel mai important.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată patru motive pentru care nu ar trebui sa amâni schimbarea anvelopelor de iarnă:

  • Oferă siguranță pentru șoferi și pasageri;
  • Îmbunătățește performanțele și flexibilitatea mașinii la temperaturi mai mici de 7 grade;
  • Asigură stabilitate și tracțiune mai buna;
  • Oferă rezistență mai mare la frînare și risc redus de acvaplanare.

Ori de câte ori optați pentru schimbarea anvelopelor trebuie să verificați gradul de uzură, pentru a ști dacă vă puteți baza pe ele și sezonul următor. După fiecare schimb se recomandă să echilibrați roțile, mai ales dacă folosiți același set de jante.

Amintim că, în contextul avertizărilor meteorologice pentru următoarele zile, Poliția R. Moldova îndeamnă șoferii să își echipeze mașinile cu pneuri pentru exploatare pe timp de iarnă, iar în portbagaj să nu lipsească o lopată cu un săculeț de nisip.

Începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic.

Vezi și: Cinci sfaturi pentru a reduce consumul de combustibil al mașinii pe timp de iarnă

Articole asemănătoare

Back to top button