fbpx

Novak Djokovic s-a întors în Australia, la un an după ce a fost expulzat

Tenismanul Novak Djokovic s-a întors marţi în Australia, la un an după ce a fost expulzat pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19, transmite Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Presa relatează că sârbul a aterizat la Adelaide, unde va juca într-un turneu de pregătire începând cu 1 ianuarie, înaintea Openului din Australia.

Djokovic, în vârstă de 35 de ani, a fost expulzat la începutul anului 2022, după ce a intrat în Australia fără a fi vaccinat împotriva coronavirusului. El a solicitat o scutire, dar guvernul l-a trimis la plimbare după ce a decis că reprezintă un pericol pentru societate, având în vedere poziţia sa anti-vaccin.

De atunci, Australia a ridicat obligativitatea de vaccinare pentru călători, iar guvernul a renunţat la interdicţia automată de intrare de trei ani pentru Djokovic.

Şeful Openului din Australia, Craig Tiley, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca spectatorii să îi facă o primire călduroasă lui Djokovic.

Am o mare încredere în publicul australian. Suntem un public sportiv foarte bine educat, în special cei care vin la tenis, le place tenisul, le place să vadă măreţie, le place să vadă mare atletism, mari meciuri. Şi am multă încredere că fanii vor reacţiona aşa cum sperăm noi că vor reacţiona şi vor avea respect pentru asta„, a spus Tiley.

Djokovic vizează luna viitoare, la Melbourne Park, un al 10-lea titlu, un record, încercând să egaleze recordul de 22 de titluri de Grand Slam la simplu masculin al lui Rafa Nadal.

Articole asemănătoare

Back to top button