fbpx

Lucruri banale care pot majora facturile la energie. Cum pot fi remediate

Deşi creşterea preţurilor este inevitabilă, există o mulţime de modalităţi simple de a vă reduce facturile. Will Owen, expert în energie la Uswitch, explică faptul că, dacă vă amintiţi să vă opriţi corect aparatele electrocasnice, în loc să le lăsaţi în modul stand-by, puteţi economisi aproximativ 35 de lire sterline pe an, scrie Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Cu toate acestea, există, de asemenea, multe mituri despre cele mai bune obiceiuri de economisire a energiei, acestea au fost descoperite de experţii de la energyhelpline, potrivit Mirror.

Ce efecte au panourile reflectorizante în spatele caloriferelor?

Panourile reflectorizante de pe calorifer resping căldura în cameră, ceea ce poate ajuta la conservarea energiei. Cu toate acestea, acest lucru funcţionează doar pentru pereţii exteriori, deoarece împiedică căldura să iasă în exterior.

Prin urmare, dacă locuiţi într-o casă cu terasă, nu veţi economisi prea multă energie dacă puneţi panouri reflectorizante în spatele caloriferelor de pe pereţii interiori. Dacă totuşi vă decideţi să faceţi acest lucru, asiguraţi-vă că folosiţi un produs special construit, pe care îl puteţi cumpăra de la un magazin de bricolaj.

Acest lucru se datorează faptului că plasarea unor materiale precum plasticul, care se poate topi sau poate lua foc, este periculoasă.

Instalarea unui contor inteligent va economisi energie sau va reduce costurile?

Instalarea unui contor inteligent nu vă va ajuta să economisiţi şi să conservaţi energia şi nici nu va reduce costurile facturii de energie. Cu toate acestea, vă poate ajuta să ţineţi evidenţa cantităţii de energie pe care o utilizaţi. Acest lucru, la rândul său, vă poate ajuta să identificaţi cum să reduceţi consumul prin schimbarea comportamentului de zi cu zi.

Covoarele din fiecare cameră ajută la economisirea energiei?

Covoarele sunt o modalitate excelentă de a vă izola casa şi sunt mai puţine şanse ca agentul termic să se irosească. Acest lucru înseamnă că va fi nevoie de mult mai puţină energie pentru a vă menţine casa caldă.

Cu toate acestea, nu este nevoie să aveţi covoare în fiecare cameră din casă, ci este de ajuns să puneţi covoare în camerele în care petreceţi mult timp, cum ar fi dormitorul sau camera de zi. Ar trebui lăsată căldura la nivel scăzut toată ziua sau la nivel ridicat pentru o perioadă scurtă de timp?

Încălziţi-vă locuinţa doar atunci când vă aflaţi efectiv acolo pentru a beneficia de căldură. Dacă aveţi posibilitatea, programaţi funcţia de încălzire centrală pentru a porni şi a se opri la anumite ore. Un sfat bun ar fi să setaţi încălzirea să pornească cu o jumătate de oră înainte de a vă trezi în mod normal.

Poate fi de ajutor introducerea unui burete în jurul uşilor sau a unei folii adezive în jurul ferestrelor?

Oricât de ciudate ar fi aceste trucuri, ele sunt modalităţi destul de bune de a ajuta la economisirea energiei prin conservarea căldurii şi prin împiedicarea pierderii acesteia în exterior.

În timp ce folia adezivă acţionează ca un strat protector, buretele blochează spaţiile prin care căldura ar putea ieşi pe lângă uşi. Izolarea casei este o modalitate simplă, dar eficientă de a reduce la minimum consumul de energie, deoarece o casă mai caldă reduce probabilitatea de a apela la termostat.

Caloriferele ar trebui vopsite în negru?

Nu există nicio dovadă care arată că producţia de căldură este influenţată de culoarea caloriferelor. În loc să îl vopsiţi în negru, cel mai bun mod de a profita la maximum de calorifere este să evitaţi să plasaţi mobilierul mare, cum ar fi un pat sau o canapea, direct în faţa acestora. Mobila va absorbi probabil căldura, ceea ce va face ca încălzirea locuinţei să dureze mai mult.

Articole asemănătoare

Back to top button