fbpx

Locuri populare din Europa. Destinaţiile de vacanţă care amendează turiştii care poartă costum de baie în afara plajelor sau piscinelor

Dacă plănuieşti să mergi într-o excursie în Italia pentru vacanţa de vară, ar trebui să alegi cu atenţie locul, pentru că în unele destinaţii poţi lua amendă pentru ceva la care nici nu te-ai fi gândit. Sorrento este orașul în care se aplică amenzi de aproape 500 de euro pentru turiștii care nu respectă regulile şi poartă costum de baie în afara piscinelor sau a plajelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sorrento a interzis costumul de baie în afara locurilor special amenajate, ca parte a unei măsuri de combatere a „indecenței”, după ce primarul a declarat că turiștii le provoacă localnicilor „disconfort și neliniște”.

Deşi este o zonă cu temperaturi foarte ridicate, Sorrento a anunțat interzicerea bikinilor și amenzi de până la 500 de euro pentru turiștii care încalcă regulile. Nu este vorba doar de purtătorii de bikini; regulile se aplică și vizitatorilor care se plimbă prin oraș fără tricou, scrie digi-life.tv.

Partea bună este că nu vei primi amendă dacă stai la piscină sau dacă îţi petreceți timpul într-un club de pe plajă. Asta pentru că noile măsuri se aplică atunci când oamenii sunt afară, pe străzi, se plimbă prin magazine sau se îndreaptă spre un restaurant.

Primarul din Sorrento, Massimo Coppola, a anunțat această măsură, susținând că turiștii îmbrăcați sumar le provoacă nelinişte şi disconfort localnicilor, relatează The Mirror. El a adăugat că cei care se plimbă în bikini sau topless sunt „văzuți de majoritatea oamenilor ca fiind contrar decorului și decenței care caracterizează conviețuirea civilizată”.

Și Spania a luat măsuri similare

Sorrento nu este singura destinație de vacanță care a luat măsuri drastice împotriva costumelor de baie.

În Barcelona și Mallorca, oamenii pot purta bikini doar pe plajă, iar amenzile pot depăşi 300 de euro în Barcelona și pot ajunge până la 600 de euro în Mallorca pentru cei care nu respectă reglementările. La fel ca în Sorrento, acest lucru se aplică și bărbaților care se plimbă topless.

În cele mai populare stațiuni de petrecere din Mallorca este interzis, de asemenea, ca turiştii să poarte tricouri de fotbal sau pălării fosforescente.

Articole asemănătoare

Back to top button