fbpx

Locul în care oamenii ajung să depășească vârsta de 100 de ani. Care este secretul longevității, în viziunea localnicilor?

Insula Chengmai, aflată în provincia Hainan din China, se poate lăuda cu faptul că este locuită de cei mai longevivi oameni. Aceasta are aproximativ 200 de locuitori cu o vârstă care depășește 100 de ani. Asta deși au avut de îndurat un trai dificil de-a lungul timpului, fiind nevoiți să doarmă în spații înguste din beton, suferind în urma foametei, a razboiului civil și trăind cu doar câțiva dolari pe zi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Populația insulei Chengmai este de doar 560.000 de persoane, iar proporția celor cu vârsta de peste 100 de ani fiind de-a dreptul uimitoare.

În întreaga lume există doar câțiva oameni cu vârsta de peste 110 ani, iar unii „supercentenari” sunt locuitori ai acestei insule. Printre țările în care oamenii dețin secretul longevității se numără și Cuba, anumite insule ale Greciei și Japonia.

Potrivit experților, secretul longevității constă din concentrarea asupra vieții de familie, activității fizice și alimentației bazate pe plante.

Jennifer Holdaway, una dintre specialiștii care au călătorit pe această insulă și au analizat acest fenomen, spune că ei beneficiază și de o clima propice, totul fiind bazat aici pe agricultură. În plus, dieta este una sanătoasă, iar oamenii au multe fructe și legume la dispoziție, pământul fiind bogat în seleniu, un element chimic important.

Mai mult decât atât, se pare că socializarea a avea, de asemena, un efect benefic asupra lor, oamenii adunându-se în fiecare dimineață într-un loc în care se consumă ceai, se ascultă muzica bună și se practică diverse jocuri de carți.

Cu toate acestea, localnicii dau peste cap concluziile experților, susținând că alcoolul ar fi vital pentru o viață lungă. Xu Yuhe, în vârstă de 104 ani, spune că bea în fiecare zi dintr-o băutura tare, făcută din nucă de cocos. Sheng She, în varstă de 80 de ani, spune că alcoolul o face să simtă o anumită căldură și că îl consumă zilnic.

Articole asemănătoare

Back to top button