fbpx

infografic | ONU: Pentru prima oară, numărul obezilor îl depășește pe al oamenilor care suferă de foame

Populația care suferă de obezitate, la nivel mondial, a depășit-o pentru prima oară pe cea care suferă de foame. Cel puțin așa arată datele preliminare ale Organizației Națiunilor Unite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO), rezultatele privind starea globală a securității alimentare și nutriției arată că persoanele obeze sunt mai numeroase decât persoanele cu malnutriție.

Directorul FAO, José Graziano da Silva, a subliniat în cadrul unui simpozion internațional că regimul alimentar prost e în creștere.

Datele ONU arată că, în 2017, populația care suferea de foame ajunsese la 821 de milioane de persoane în întreaga lume, mai ales din cauza conflictelor, schimbărilor climatice şi recuperării lente a economiei, transmite digi24.ro.

Totodată, în 2016 peste 672 de milioane de adulți din întreaga lume erau afectați de obezitate.

În același an, numărul adulţilor cu obezitate însuma deja 104,7 milioane de persoane în America Latină şi în Caraibe, depăşind cu mult cele 39 de milioane de persoane care sufereau de malnutriţie în această regiune în perioada 2015 – 2017.

Responsabilul FAO a spus că „Acum obezitatea este peste tot”, accentuând că această problemă a luat cu asalt populația planetei ca urmare a urbanizării, a consumului de mâncare de tip fast-food, dar și a schimbării regimului alimentar.

Articole asemănătoare

Back to top button