fbpx

foto, video | Îmbrăcați în ii și înarmați cu dragostea pentru tradiții. Mai mulți moldoveni au împărțit 10.000 de mărțișoare pe străzile din Londra

Deși departe de casă, nu au uitat de tradiții și patriotism. Zeci de voluntari moldoveni au ieșit pe străzile din Londra, împărțind trecătorilor simbolul românesc care confirmă sosirea primăverii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

10.000 de mărțișoare au fost prinse la pieptul englezilor, care nu s-au sfiit să rostească un „mulțumesc” în limba română și să doneze pentru un orfelinat din Republica Moldova.

Inițiativa a fost lansată acum câțiva ani de doi moldoveni, care și-au propus să păstreze viu spiritul românesc chiar și peste hotarele țării. Astfel, Little March desfășoară și anul acesta un eveniment inedit cu dublu impact, aducând pe străzile Londrei tradițiile vechi și strângând bani pentru o cauză nobilă.

Îmbrăcați în ii și înarmați cu pungi pline cu mărțișoare confencționate manual de o meșteriță din Cahul și transportate până în Marea Britanie, începând cu 28 februarie și până pe 3 martie, moldovenii din diasporă vor atașa în pieptul trecătorilor de peste hotare câte un mărțișor.

Tinerii au și instalat un stand cu mărțișoare lângă care răsună muzică românească și care adună în jurul său zeci de trecători interesați și dornici de a lua cu ei elementele alb-roșii și de a contribui la campania de caritate.

„Sărbătorim mărțișorul astăzi, împreună cu români, albanezi, cu bulgari și alte etnii. Toți sunt entuziasmați când văd simbolul universal, care recent a fost introdus în lista UNESCO. Oamenii vin la noi la stand și donează pentru proiectele umanitare pe care le vom desfășura, iar noi în schimb împărțim tuturor mărțișoare”, a spus unul dintre voluntari.

Totodată, oamenii sunt îndemnați să doneze câte un bănuț pentru a face posibilă procurarea jucăriilor, rechizitelor, hainelor și produselor alimentare, care urmează să fie donate unei case de copii din țară.

Articole asemănătoare

Back to top button