fbpx

foto, video | Cea mai clară și îndepărtată imagine a Universului: „Acoperă o porțiune de cer de mărimea unui grăunte de nisip privit de la o lungime de braț distanță”

Președintele american Joe Biden a prezentat luni noapte una din primele imagini realizate de telescopul James Webb în spațiu, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Casa Albă, în Washington.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prezentarea a precedat marele eveniment programat astăzi, la ora 17:30, când NASA va da publicității mai multe imagini surprinse de telescopul spațial lansat pe orbită la sfârșitul anului trecut.

Imaginea surprinsă de telescop acoperă o porțiune de cer de mărimea unui grăunte de nisip privit de la o lungime de braț distanță și conține mii de galaxii într-un colț al Universului, scrie digi24.ro.

Bill Nelson a declarat că în imagine apar galaxii extrem de îndepărtate, care se află la distanță de circa 13 miliarde de ani lumină.

El a mai spus că alte imagini surprinse de James Webb, care urmează să fie prezentate marți, au imortalizat galaxii aflate la circa 13,5 miliade de ani lumină, adică aproape de originea Universului, care are 13,8 miliarde de anivechime.

Foto: NASA / James Webb Telescope

Articole asemănătoare

Back to top button