fbpx

foto | Tânărul moldovean, accidentat în Bali, a murit. Peste 200.000 de euro s-au colectat în 12 ore pentru salvarea sa

Tânărul moldovean Marseli Mizerniuc, care a suferit un accident rutier pe insula Bali, a decedat. Anunțul a fost făcut de administrația platformei de caritate care s-a ocupat de colectarea banilor pentru îngrijirea medicală a tânărului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Mă doare enorm și transmit cele mai sincere condoleanțe părintilor și prietenilor. Băiatul ăsta a unit o lume întreagă în cateva ore și ne-a arătat o lecție nouă, cât de puternici și uniți putem fi la nevoie, ne-a amintit cât de mult contează omenia… Un soare de băiat care a luptat atât de mult (…)”, a scris Svetlana Sainsus, reprezentanta platformei de caritate.

„Mulțumim tuturor pentru implicare, cu siguranță a simțit și a știut cât ne-am luptat pentru el. Multumim si plecaciuni medicilor care azi trebuiau sa zboare, Eroii noștri Domnul Aureliu Bătrânac, Domnul Iurie Guzgan, Voitov Serghei si Gujuman Sergiu. (…) Ce ține de suma colectată, vă țin la curent mai târziu, decidem cu familia la ce cazuri va fi redirecționată, după ce acoperim cheltuielile de repatriere”, a anunțat aceasta.

Conform informațiilor de pe platforma de caritate, accidentul cu implicarea tânărului și a prietenei sale a avut loc pe 20 februarie. Marseli a ajuns în stare gravă la spital, cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare. După cinci zile de tratament inadecvat, starea tânărului s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier. Sursa mai spune că tânărul avea nevoie de două intervenții chirurgicale complexe la inimă.

Peste 200.000 de euro, colectați în 12 ore

Peste 2000.000 de euro s-au strâns în doar 12 ore pentru a-l salva pe Marseli. Apropiații tânărului au anunțat că Marseli are nevoie de 200.000 euro pentru o operație urgentă, dar și de o echipă de medici din R. Moldova care să zboare în Bali pentru operația tânărului. Reprezentanții platformei de caritate au anunțat că, pe lângă bani, s-a reușit și identificarea medicilor care au acceptat să zboare pe insulă.

Ulterior, aceștia au anunțat că medicii care au acceptat să-l opereze pe tânărul moldovean nu pot ajunge în Bali. Deși aceștia aveau deja bilete, ar fi fost anunțați de colegii lor din Bali că este ilegal să efectueze intervenția chirurgicală atât timp cât nu există un acord oficial în acest sens. Altfel, ar risca să facă închisoare. Platforma de caritate a anunțat că au contactat autoritățile pentru a găsi o soluție.

Articole asemănătoare

Back to top button