fbpx

foto | Mai mulți elefanți au jucat rolul lui Moș Crăciun pentru copiii unei școli din Thailanda

Mai mulţi elefanţi din Thailanda, purtând pălării de Moş Crăciun şi măşti sanitare, au împărţit elevilor de la o şcoală gel dezinfectant pentru mâini, măşti şi baloane, în cadrul unei tradiţii de Crăciun respectate în ultimii 15 ani în ţara majoritar budhistă, însă într-o nouă abordare în contextul pandemiei de COVID-19, relatează Digi24, cu referire la Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt foarte încântat, pentru că un eveniment ca acesta se întâmplă o singură dată pe an şi cred că şcoala mea este singurul loc cu elefanţi Moş Crăciun”, a declarat Beyapha Mhonsuwan, de la şcoala elementară.

Sărbătoarea de la şcoala Jirasartwitthaya din Ayutthaya, la nord de Bangkok, este organizată anual de peste 15 ani şi s-a dovedit deosebit de importantă în special în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei de COVID-19, a cursurilor online şi a perioadelor de carantină, relatează Agerpres.

„Ştim că elevii au fost stresaţi din cauza cursurilor online, aşa că sperăm că acest eveniment îi poate face fericiţi şi îi încurajează să vină la şcoală”, a spus organizatorul evenimentului, Reangrhongbaht Meepan de la Palatul Elefantului din Ayutthaya.

Şcolile thailandeze au fost închise din nou în luna aprilie a acestui an, iar în octombrie a fost lansată campania de vaccinare pentru elevii de liceu, înainte de redeschiderea unităţilor de învăţământ, însă cu prezenţă fizică alternativă.

Vineri, doar 30% dintre sălile de clasă au fost ocupate la şcoala Jirasartwitthaya.

„Sunt atât de bucuros că am primit de la elefant un balon. Îmi bate inima foarte tare”, a spus Biuon Greham, în timp ce alţi copii şi-au făcut fotografii şi selfie-uri alături de elefanţi, animalul naţional al Thailandei.

Populaţia din Thailanda este 98% budistă, însă sărbătoreşte Crăciunul în cadrul sezonului sărbătorilor de sfârşit de an.

Cazurile de infectare cu noul coronavirus înregistrate în Thailanda au atins apogeul în luna august a acestui an. Până în prezent, ţara a raportat 2,2 milioane de cazuri de infectare şi 21.501 de decese.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button