fbpx

foto | La Chișinău au început Zilele Filmului Românesc! Cele 11 producții cinematografice care pot fi vizionate gratuit

La Chișinău a fost dat startul Zilelor Filmului Românesc. În acest an, la cea de-a șasea ediție, vor fi proiectate 11 lungmetraje. Festivalul se va desfășura online în perioada 22 – 25 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La inaugurarea ediției din acest an va fi rulat filmul „Heidi” (2019), de Cătălin Mitulescu. Pe lângă acesta, programul mai cuprinde două lungmetraje ale regizorului: „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” (2016) și „Loverboy” (2011). Fiecare dintre cele trei filme este însoțit de un interviu înregistrat cu Cătălin Mitulescu.

Documentarul „Colectiv” este cap de afiș la secțiunea „Filme noi”. Premiera producției lui Alexander Nanau a avut loc anul trecut, la Festivalul de la Veneția. Selecția de filme noi e completată de „Cărturan” (2019), debutul lui Liviu Săndulescu și „5 minute” (2019), de Dan Chișu.

Printre celelalte filme de care se vor bucura spectatorii se numără „Cardinalul” (2019), de Nicolae Mărgineanu, „Meandre” (1967) și „100 de lei” (1973), de Mircea Săucan (1928 – 2003).

Toți doritorii vor putea viziona producțiile cinematografice pe noul site al evenimentului, la orele indicate în programul de mai jos. Accesul la filme este limitat exclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button