fbpx

foto | După ce mama ei a suferit în accidentul de la Drochia, Lilu atenționează despre riscurile șofatului în stare de ebrietate: „Sunt prea multe vieți pierdute”

Lilu a adresat un mesaj în care condamnă șofatul în stare de ebrietate. Mesajul a fost transmis după ce mama ei a avut de suferit în accidentul care s-a produs săptămâna trecută la Drochia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit jurnalistei, șoferii nedisciplinați nu se sperie de amenzile usturătoare pe care le primesc. Această se întreabă dacă ar soluționa problema lipsirea conducătorilor auto de permis pe viață sau confiscarea mașinilor.

„Ajunge. E prea mult. Sunt prea multe vieți pierdute, corpuri rănite, familii distruse. Cât de degradat este omul care urcă la volan când are prea multe grade în cap? Deja și amenzile mari nu îi sperie. Poate permisul pe viață trebuie luat? Mașina confiscată? Nu știu dacă asta poate fi o soluție – noi suntem un popor de „gheroi”. Suntem șmecheri și ni se pare ca avem toată lumea la pedale”, declară aceasta.

Prezentatoare de televiziune consideră că e nevoie de responsabilitate și educație. Așadar, ea îndeamnă oamenii să nu le permită celor din jur să urce la volan în stare de ebrietate.

„Educație. De asta cred ca avem nevoie. Educație în familie – fiind un bun exemplu pentru copii. Educație în școli, mai ales în cele auto. Sa le vină la o oră familii care și-au pierdut copii sau părinții, frați, surori. Sa le spună cu lacrimi în ochi de ce nu trebuie sa devină ucigași. Responsabilitate. Dacă cel care urcă la volan e beat și inconștient atunci în jurul său sigur trebuie sa fie cineva, poate un pic mai treaz. Acel cineva trebuie sa îl oprească. Trebuie sa fie altcineva conștiința omului inconștient. Haideți să ne ajutăm unii pe alții să trecem peste această perioadă de beție și indiferență națională”, spune Lilu.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

❌Ajunge. ❌E prea mult. ❌Sunt prea multe vieți pierdute, corpuri rănite, familii distruse. Cât de degradat este omul care urca la volan când are prea multe grade in cap? Deja și amenzile mari nu ii sperie. Poate permisul pe viața luat? Mașina confiscata? Nu știu daca asta pote fi o soluție – noi suntem un popor de “gheroi” suntem șmecheri și ni se pare ca avem toată lumea la pedale. ⭕️EDUCAȚIE. De asta cred ca avem nevoie, educație in familie – fiind un bun exemplu pentru copii. Educație in scoli, mai ales in cele auto. Sa le vina la o ora – familii care și-au pierdut copii sau părinții, frați, surori. Sa le spună cu lacrimi in ochi de ce nu trebuie sa devină UCIGAȘI. ⭕️RESPONSABILITATE. Dacă el/ea care urca la volan e beat și e inconștient atunci in jurul sau sigur trebuie sa fie cineva, poate un pic mai treaz – acel cineva trebuie sa îl/o oprească. Trebuie sa fie altcineva conștiința omului inconștient. Haideți sa ne ajutam unii pe altii sa trecem peste aceasta perioada de beție și indiferenta naționala. #stopalcool #viataareprioritate❗❗ #nufiucigas

O postare distribuită de Lilu.ojovan (@lilu.ojovan) pe

Articole asemănătoare

Back to top button