fbpx

foto | Dealurile de la Naslavcea şi Fântâna Cadânei: 4 locuri pe care să le vezi dacă ajungi într-o escapadă de weekend în raionul Ocniţa

De la Năslavcea la Giurgiuleşti, în Moldova avem locuri frumoase despre care mulţi dintre noi nici nu au auzit. Dacă nu reuşiţi să plecaţi peste hotarele ţării în această vară, ZUGO vă recomandă câteva obiective pe care să le descoperiţi acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Adunaţi-le pe toate cele necesare şi hai să pornim la drum şi să descoperim Moldova. Astăzi vă recomandăm căteva puncte turistice pe care să le vedeţi la nordul ţării, în raionul Ocniţa.

Dealurile de la Năslavcea 

Admirați cadrul natural unic, vedeți Nistrul de la înălțime, descoperiți moara de apă datată cu anul 1506 și faceți când mai multe fotografii de pe dealurile abrupte.

Foto: moldovenii.md

Casa – muzeu Constantin Stamati

Aflați mai multe despre viața scriitorului, despre festivalul care se organizează anual aici, dar și despre istoria localității Ocnița.

Foto: edit.ocn.md

Fântâna Cadânei

Descoperiți legenda care spune că aici a început bătălia de la Lipnic, vizitați Clopotul Memoriei, dedicat victoriei lui Ștefan cel Mare și aflați de ce locul se numește Fântâna Cadânei.

Foto: fantanacadanei.wordpress.com

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Călărăşăuca

Ascultați trilurile păsărilor, deveniți una cu natura, savurați liniștea locului și adunați inspirație în mijlocul pădurii seculare.

Foto: ortodoxia.md

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button