fbpx

Fiți atenți ce consumați! Cu fiecare hot dog mâncat ne scurtăm viața cu 36 de minute

Cu fiecare hot dog mâncat ne scurtăm viața cu 36 de minute. Cel puțin așa afirmă savanții de la Universitatea din Michigan, care au analizat peste 5800 de alimente și le-au clasificat în funcție de impactul lor asupra sănătății umane și a mediului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetătorii punctează că nu e o problemă să consumăm ocazional câte un hot dog, însă nu ar fi cazul să o facem zilnic. Pentru a stabili nocivitatea, aceștia au folosit date din studii precedent: Health Nutritional Index (tr. red. Indicele Nutrițional al Sănătății) și Cauza Globală a Bolilor (GBD), care cuprinde date adunate timp de mai bine de 30 de ani din mai multe țări.

Prin intermediul acestor informații s-a calculat impactul pe care îl au mii de alimente asupra sănătății și mediului, relatează Digi24, cu referire la revista Nature. Ei le-au clasificat în trei zone: roșu, verde și galben.

Așadar, alimentele din zona verde sunt considerate cele mai bune și includ nucile, fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale și anumite fructe de mare. Pentru comparație, dacă un hot dog ia 36 de minute din viață, un castravete adaugă 10.

Produsele plasate în zona galbenă sunt bune pentru consum și au impact moderat asupra mediului. Printre ele se numără carnea de pui, lactatele și produsele pe bază de ouă.

Mâncarea plasată în zona roșie dăunează atât sănătății, cât și mediului. În listă se regăsesc carnea procesată de vită, porc și miel.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button