fbpx

Expert: Iarna 2021-2022 va fi probabil cel mai scump sezon turistic pe care l-am avut până acum

Iarna 2021-2022 va fi probabil cea mai scumpă din punct de vedere turistic de până acum, cred specialiștii. Experții sfătuiesc turiștii să aștepte câteva săptămâni după revelion pentru vacanță, pentru că atunci prețurile scad, iar condițiile pot fi chiar mai bune, transmite Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cristian Pitulice, expert în turism din România, a oferit pentru sursa citată câteva informații pentru turiștii care vor să-și plănuiască un concediu în această iarnă.

„Cei vaccinați pot călători oriunde doresc ei, pentru persoanele nevaccinate situația se complică foarte mult pentru că România este pe lista roșie și va mai sta acolo o perioadă de timp. A face rezervări în extern în momentul de față este destul de riscant, totuși există o sumă de state care acceptă clar și știm că vor accepta în continuare testele PCR sau dovada trecerii prin boală: Egipt, Zanzibar, Thailanda, dar pe teritoriul UE va fi foarte complicat să circulăm până la 31 decembrie”, a precizat Cristian Pitulice.

„În perioada de sărbători, pentru Egipt, la hotel de 5 stele, se va plăti undeva la 2800 – 3500 euro pe șapte nopți. Dacă ne uităm doi adulți pentru Zanzibar vom ajunge la 3500-4000 de euro.

Iarna 2021-2022 va fi probabil cel mai scump sezon turistic pe care l-am avut până acum. Dacă plecăm de exemplu în Austria de revelion, la un hotel de 4 stele, șapte nopți de cazare, doi adulți, putem plăti undeva la 3000 de euro, sau 2000 de euro sau chiar 1800 dacă mai avem răbdare și plecăm săptămânile următoare, fix la același hotel, fix la aceleași condiții„, a mai spus expertul în turism.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button