fbpx

„Doamne, chiar nu puteai să mă faci oleacă mai frumos”. Emilian Crețu, despre cum e să trăiești în același corp cu Geta și Dora

Actorul Emilian Crețu a povestit, într-un interviu oferit revistei Red by Rodica Ciorănică, despre primele sale deghizări în personaje feminine, despre venirea sa la Chișinău și despre cum e să trăiești în același corp cu Geta și Dora. Începutul manifestărilor sale actoricești își are rădăcinile în copilărie, când îmbrăca rochia mamei și parodia toate emisiunile pe care le vedea la televizor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primele concerte ale artistului au fost în grădină, pe o scenă improvizată, care era, de fapt, o buturugă, iar drept microfon folosea „un ciot de varză”. Treptat, actorul povestește cum a „avansat” – a început să facă emisiunile publice, în mahala.

„În aceste show-uri eram mereu „doamna prezentatoare” și îmi plăcea acest lucru. Nu-mi puteam imagina un alt rol. Totuși, aveam o problemă, nu aveam peruci! Fiind o persoană foarte creativă, mi-am făcut singur una”, spune Emilian.

Despre familia și trecutul său, Emilian vorbește deschis: crescut de un tată alcoolic și o mamă care a stat mereu acasă și și-a educat copiii.

„Ca să ajung cineva, a trebuit să muncesc mult. Pe lângă sărăcia pe care am trăit-o fiind student, era foarte greu să uit tot ce făceam fiind în sat și să mă autocultiv. Dar, artistul se naște artist. Punct”, zice acesta.

Emilian mai adaugă că uneori, după filmări, îi place mai mult de personajul său decât de sine însuși. „Dora” îl epuizează foarte mult și, când termină munca pe platou, așteaptă să își scoată mai repede costumul și machiajul.

„Mă uit în oglindă și îmi vine o întrebare „Doamne, chiar nu puteai să mă faci oleacă mai frumos? Mai deștept, cu mai mulți mușchi?” Eu glumesc. Dar după filmări chiar arăt ca naiba”, spune artistul.

Apogeul fericirii lui Emilian Crețu îl reprezintă oamenii, întrucât unii bolnavi de maladii incurabile l-au descris ca pe un „mare medicament”, care le-a adus speranța și zâmbetul pe buze.

Fraza care îl reprezintă este o replică din filmul „The Fault in our Stars”: „Dacă iubești curcubeul, trebuie să iubești și furtuna”.

Emilian declară că din meseria de artist se fac bani, însă scopul lui nu este de a deveni milionar, ci să poată avea o viață decentă, să-și poată ajuta familia și prietenii.

„Atunci când transformi profesia ta în plăcere, nu iese că tu faci bani. Tu ai o plăcere. Tu ești Dora. Ție îți place să fii Dora. Și când îți mai vine și un ban, e ok”, adaugă actorul.

Deși este deschis cu publicul, Emilian Crețu declară că lumea nu știe multe lucruri despre el, căci dacă ar ști, și-ar pierde interesul.

„Mie nu îmi este frică de ce o să spună lumea și ce va urma să se întâmple dacă aș spune că sunt sau nu sunt gay. Nu, eu nu voi răspunde la asta. Aceasta e cea mai mare întrebare a lor și dacă ei vor afla răspunsul, o să-și piardă curiozitatea”, spune Emilian.

Cu toate acestea, actorul a dezvăluit unul din lucrurile mai puțin cunoscute de oameni despre personalitatea lui, și anume faptul că își mănâncă unghiile.

Articole asemănătoare

Back to top button