fbpx

Cum să îngrijeşti pielea bronzată. Recomandări eficiente

Bronzul apare în urma expunerii pielii la radiațiile UV, ca măsură de protecție a organismului împotriva efectelor acestor radiații. Pielea bronzată arată bine și pare sănătoasă, însă de multe ori nu este, scrie doc.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a preveni arsurile solare, dar și problemele mai serioase precum cancerul de piele, trebuie neapărat să folosești o loțiune de plajă cu factor de protecție de cel puțin 30.

Pentru ca pielea bronzată să fie frumoasă și sănătoasă pentru o perioadă îndelungaăa, trebuie să îi oferi o îngrijire specială. Astfel, pielea nu se va exfolia într-o manieră inestetică, nu te va ustura și nu se va înroși.

Hidratarea este cea mai importantă atunci când vine vorba despre bronz. Hidratarea începe din interior așa că asigură-te că bei suficientă apă și lichide, dar și că mănânci fructe și legume bogate în conținutul de apă. Este important să te hidratezi și după plajă, nu numai atunci când stai la soare.

Apoi, trebuie să te hidratezi și la exterior, folosind o loțiune de corp sau cremă cu efect hidratant, care să prevină efectul de piele uscată pe care expunerea la soare îl poate avea asupra pielii.

Dacă preferi o variantă naturală pentru hidratarea pielii, nu o cremă din comerț, poți încerca o serie de ingrediente la îndemână, care hidratează pielea proaspăt bronzată. Uleiul de cocos, uleiul de măsline, castravetele, uleiul esențial de mentă, uleiul esențial de lavandă, mierea ori ceaiul verde îți hidratează pielea în profunzime.

Pentru prelungirea duratei bronzului, pielea poate fi ajutată de un produs hidratant pigmentat. O loțiune de corp hidratantă și pigmentată nu numai că va catifela pielea, însă o va și pigmenta, oferindu-i o nuanță mai închisă. Aplicând zilnic un asemenea produs cosmetic vei prelungi durata bronzului.

Indepărtarea părului nedorit de pe corp poate contribui la dispariția bronzului așa că trebuie aleasă cea mai bună variantă în această situație. Spre exemplu, epilarea cu ceară va exfolia pielea, îndepărtând totodată și bronzul. Acest lucru este valabil și pentru aparatul de ras cu lama, care îndepărtează stratul superficial al pielii, dar și bronzul.

Cea mai bună metodă de epilare pentru pielea bronzată este îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul epilatorului, metoda care elimină părul fără a exfolia pielea.

Pielea bronzată are nevoie și de repaus înainte de o altă expunere la soare. Nu este indicat să faci plajă în fiecare zi întrucât pielea nu are timpul necesar la dispoziție pentru a-și reveni complet așa că riscul de arsuri solare este mai mare. Ideal ar fi ca pielea deja bronzată să fie expusă din nou la soare după 2 zile de la prima expunere. În această perioadă, pielea trebuie hidratată în mod regulat.

Înainte de a te expune din nou la soare, dacă ai pielea deja bronzată, trebuie neapărat să îți exfoliezi pielea pentru a o pregăti pentru bronz. Un scrub din comerț este bun, însă poți folosi unul făcut de tine, acasă.

Important este să alegi un scrub DIY fin, a cărui textură să nu fie foarte aspră. Sarea fină, de masă, poate fi folosită cu succes pentru exfoliere, dacă este amestecată cu un gel de duș ori cu o loțiune de corp hidratantă.

Articole asemănătoare

Back to top button