fbpx

Cultura din Republica Moldova a devenit mai săracă: Scriitorul și fostul deputat Andrei Strâmbeanu s-a stins din viață

Scriitorul și fostul deputat Andrei Strâmbeanu s-a stins din viață. Despre asta au anunțat pe rețelele de socializare mai multe persoane din domeniul culturii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Omul de cultură a plecat la cele veșnice miercuri seara. „Inima lui Andrei a încetat să bată. A plecat într-o lume mai bună. Acolo unde-i Grigore Vieru, Nicolae Sulac, Mihai Dolgan, Ion Ungureanu, prietenii, colegii, frații lui de suflet și de lupta pentru idealul românesc. Câtă tristețe și pustietate rămâne în urmă să. Vom păstra memoria vie și ne vom apleca asupra creației sale pentru a ne lumina sufletele. Poeții, artiștii nu mor, ei stau de vorbă cu Dumnezeu, și ne veghează de sus”, afirmă directoarea ansamblului „Joc” Aliona Baroncea.

„Cu profundă tristețe am aflat vestea că maestrul Andrei Strâmbeanu a plecat de printre noi în seara zilei de astăzi. Este o pierdere irecuperabilă pentru cultura națională. În aceste clipe de grea încercare, exprimăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace cu drepții”, scrie ex-minsitrul Corneliu Popovici.

Și jurnalista Rusalina Rusu a exprimat condoleanța familiei și celor care l-au cunoscut pe scriitor. „Andrei Strâmbeanu, om al unei epoci, drum lin spre lumea de dincolo… acolo primăverile poate sunt mai lungi…”, a scris ea pe rețelele de socializare.

Andrei Strâmbeanu a publicat mai multe cărți și a fost deputat în perioada 1998-2001. Acesta este laureat al Premiului Național, deține medalia „Mihai Eminescu”, este cavaler al Ordinului Republicii, dar și Premiul „I. L. Caragiale” pentru dramaturgie al Academiei Române.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button