fbpx

Cinci lucruri pe care nu le poți face în vise și explicațiile experților

Oamenii de știință nu au reușit încă să înțeleagă cu adevărat scopul viselor. Mai mult, deși mintea noastră poate țese scenarii cu adevărat fantastice în timpul somnului, anumite activități banale devin imposibile. De ce nu putem alerga sau simți gustul mâncării în vise? Iată ce spun experții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De ce nu vedem telefoane mobile în somn?

Potrivit unui studiu, doar 3,55% dintre femei și 2,69% dintre bărbați văd telefoane mobile în somn. O posibilă explicație ar fi că aceste dispozitive fac parte din noua generație a tehnologiei, de aceea creierul nostru încă nu s-a obișnuit cu ele.

De ce nu putem citi sau scrie în vise?

Regiunea din creier responsabilă pentru activități precum cititul, scrisul sau chiar vorbitul nu este foarte activă în timpul somnului. Avem o idee generală despre lucrurile pe care le visăm, dar nu putem stabili cu exactitate ora sau ziua, de exemplu.

Nu visăm niciodată străini

Creierul nostru nu poate inventa oameni, de aceea persoanele pe care le visăm sunt mereu cunoscuți, prieteni sau membri ai familiei. De cele mai multe ori, creierul nostru folosește trăsături comune ale persoanelor pe care le-am întâlnit pe parcursul zilei și „creează” noi personaje.

De ce nu putem alerga în vise?

Probabil ți s-a întâmplat să te afli într-o situație critică (în vis) și să încerci să fugi, dar picioarele să rămână în loc. Visele se produc în timpul somnului REM, când mușchii sunt relaxați și imobilizați. Aceasta este metoda prin care corpul nostru se asigură că nu vom acționa în timp ce visăm. Lipsa de comunicare dintre sistemul neuronal și mușchi duce la o ulterioară încetinire a mișcărilor din vis.

De ce nu putem simți gustul mâncării în vise?

Atunci când ne amintim sau povestim cuiva un vis, deseori știm că am mâncat/gustat ceva, dar nu ne putem aduce aminte ce gust a avut produsul.

Articole asemănătoare

Back to top button