fbpx

Cele mai aşteptate seriale ale anului 2023

În 2023 ne aşteptăm ca fluviul serialelor să se dezlănţuie din nou, producţia revenind la anvergura din 2019, când nu mai puţin de 500 de seriale erau produse anual la Hollywood. Având în vedere timpul nostru limitat, fluxul este pur şi simplu copleşitor: cum să alegi o producţie care să merite un binging de weekend?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, ne-am propus să „cernem” oferta într-un articol publicat în mai multe părţi şi să alegem câteva zeci de titluri recomandate de premisele interesante şi de popularitatea şi experienţa creatorilor lor, scrie CineMagia.

Pentru început, câteva precizări. În primul rând, am inclus numai seriale noi. În al doilea rând, am omis seriale care completează diverse francize (sau universuri cinematografice) ultrapopulare, considerând că acelea nu au nevoie de nicio promovare suplimentară, fanii lor deja aşteptându-le cu nerăbdare. În prima parte a articolului includem doar seriale a căror dată (sau măcar lună) de premieră a fost deja anunţată. În sfârşit, includem cele mai interesante seriale, indiferent dacă ele vor fi sau nu disponibile şi în România.

The Last of Us – HBO Max
Premiera pe 16 ianuarie.
Este poate cel mai aşteptat serial al anului, chiar şi din simplul motiv că nu lipseşte din absolut nicio listă a marilor publicaţii. Noi am pomenit prima oară de The Last of Us acum mai bine de doi ani, menţionând popularitatea jocului de la baza serialului şi premisa promiţătoare: într-o lume postapocaliptică unde pericolele, inclusiv monştri mutanţi, atacă la tot pasul, un bărbat (Pedro Pascal) şi o adolescentă (Bella Ramsey) se aventurează în peisajul dezolant sperând să ajungă într-o zonă mai sigură. Serialul este recomandat şi de creatorul său, Craig Mazin, cel care, după o carieră dominată de filme de duzină, a impresionat cu megahitul Chernobyl.

Poker Face – Peacock Original
Premiera pe 26 ianuarie.
Rian Johnson, al cărui Glass Onion: A Knives Out Mystery a fost cel mai vizionat titlu Netflix în vacanţa de Crăciun, zăboveşte pe tărâmul producţiilor cu detectivi cu Poker Face, în care o vedem în rolul principal pe Natasha Lyonne (Orange Is the New Black, Russian Doll). Eroina, Charlie, are extraordinara abilitate de a-şi da seama când cineva minte şi, episod după episod, va rezolva o mulţime de cazuri trăsnite. Serialul atrage şi cu o găselniţă: publicul ştie de la început cine e făptaşul, miza fiind întortocheatul itineariu parcurs de Charlie pentru a-l descoperi.

White House Plumbers – HBO Max
Premiera în martie.
Watergate a dus la demisia dezonorantă a preşedintelui american Richard Nixon, scandalul devenind ulterior subiect pentru zeci de producţii pentru marele şi micul ecran. Miniseria White House Plumbers explorează totul dintr-un punct de vedere inedit, cel al lui E. Howard Hunt şi G. Gordon Liddy (Woody Harrelson şi Justin Theroux), mâinile drepte ale lui Nixon în ceea ce priveşte muşamalizarea scandalului şi împiedicarea opiniei publice să facă legătura dintre preşedinţia americană şi celebra intrare prin efracţie din în sediul Partidului Democrat din clădirea Watergate. Miniseria arată cum cei doi au provocat fix ce ar fi vrut să împiedice, iar totul se bazează pe cartea Integrity publicată de avocatul lui Nixon, Egil Krogh.

Dear Edward – Apple TV
Premiera pe 3 februarie.
Jason Katims este unul dintre cei mai versatili scenarişti şi creatori de seriale de la Hollywood care a trecut cu uşurinţă de la SF la sitcom şi dramă sportivă. Noul său proiect, Dear Edward, are toate şansele să se numere printre cele mai emoţionante seriale ale anului: în centrul atenţiei este Edward (Colin O’Brien), un băiat în vârstă de 12 ani care îşi pierde familia într-un accident de avion. Adoptat de mătuşa sa (Taylor Schilling din Orange Is the New Black), Edward încearcă din răsputeri să-şi găsească un loc în lume şi să meargă mai departe după tragedia ce pare iniţial să-i fi distrus orice şansă la fericire.

Mrs. Davis – Peacock
Premiera pe 20 aprilie.
Recomandat de Lost, The Leftovers şi miniseria Watchmen, Damon Lindelof nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ei bine, iată că în 2023 revine în atenţie cu Mrs. Davis, un serial cu o premisă mai mult decât trăsnită: un grup de călugăriţe declară război „doamnei Davis”, o atotputernică inteligenţă artificială, într-un suculent conflict „religie versus ştiinţă”. Rolul liderei călugăriţelor este interpretat de Betty Gilpin (ar trebui s-o ştii din GLOW), iar showrunner este Tara Hernandez (The Big Bang Theory, Young Sheldon). Având în vedere experienţa lui Hernandez în comedia de situaţie, ne întrebăm cât de amuzant va fi Mrs. Davis, pe care producătorii îl descriu drept „absurd şi epic”.

Shrinking – Apple TV
Premiera pe 27 ianuarie.
Probabil cel mai ocupat actor octogenar, Harrison Ford şi-a strecurat în program, printre 1923 şi aşteptatul Indiana Jones 5, şi această dramedie scrisă de Jason Segel, care joacă şi rolul principal, cel al lui Jimmy, un psihoterapeut de succes. În urma unei căderi nervoase, Jimmy ia decizia să fie onest cu clienţii săi, iar onestitatea sa va duce curând la consecinţe neaşteptate şi probleme de etică profesională. Ford îl interpretează pe colegul protagonistului, un psihoterapeut de modă veche care va fi extrem de iritat de trăsnăile lui Jimmy.

Articole asemănătoare

Back to top button