fbpx

Ce mănâncă într-o singură zi cel mai puternic om din lume? Limita zilnică de calorii

Brian Shaw, în vârstă de 40 de ani, este un adult sănătos și activ, dar unul pentru care nici măcar 2600 de calorii nu vor fi suficiente. Nevoile zilnice de calorii ale unei persoane variază ușor în funcție de sex și vârstă, fiind cuprinse între 2000 și 2600 de calorii pe zi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De fapt, de obicei, nici măcar nu sunt suficiente calorii pentru o singură masă. Pentru Shaw, acea parte „activă” a stilului său de viață include participarea la competiții de strongman de cel mai înalt nivel, dintre care cea mai mare, competiția oficială World’s Strongest Man, pe care Shaw a câștigat-o de patru ori. Și s-a clasat de mai multe ori în primul eșalon al acestei competiții, scrie alephnews.ro.

Pentru a câștiga o astfel de competiție, care include probe precum ridicarea pietrelor Atlas Stones și tragerea de vehicule de autobuze, camioane de pompieri și avioane, Shaw trebuie să petreacă mult timp făcând exerciții și antrenându-se cu cantități imense de greutate.

De asemenea, trebuie să mănânce multă mâncare în fiecare zi în care se antrenează sau participă la competiții. Adică suficientă hrană pentru a-l ajuta să își mențină o greutate care adesea depășește cu mult 400 de kilograme în timp ce se pregătește pentru un eveniment, care îi asigură mii de calorii pe care să le ardă în fiecare zi și suficiente proteine pentru a-și construi mușchii care pot, la propriu, să ridice mașini.

Iată ce mănâncă cel mai puternic om din lume într-o zi:

Mănâncă de patru ori mai mult decât majoritatea oamenilor

Și asta e mai puțin amuzant decât ai crede că ar fi. Una dintre cele mai dificile părți în a fi cel mai puternic om din lume este mâncatul, spune Shaw. El a explicat că, atunci când începe să se antreneze pentru un eveniment viitor, va căuta să consume „8000 de calorii pe zi, mai mult sau mai puțin, pe măsură ce încep să mă pregătesc, iar apoi, pentru cele mai mari, cele mai dificile competiții, mă ridic la 10.000-11.000 de calorii pe zi”.

El consumă kilograme de carne, căni de orez și multe fructe

Când Shaw se antrenează pentru o probă de strongman, alegerea de bază este carnea. „Zilnic, la o anumită masă, mănânc probabil aproape un kilogram de carne. Și multe dintre măsurătorile pe care le iau sunt, de asemenea, după ce gătesc. Este într-adevăr o cantitate imensă de mâncare și trebuie să faci asta la fiecare două ore când te antrenezi”, a spus el. Întotdeauna am privit lucrurile astfel:„Care este cel mai bun raport calitate-preț pentru banii tăi?”. Dacă aveam de gând să mănânc ceva, ce aveam de gând să obțin din asta? Ce substanțe nutritive? După părerea mea, pentru un atlet de forță, carnea roșie oferă întotdeauna cea mai bună recompensă.”

Singura dată când carnea nu este vedeta mesei sale este la micul dejun. De obicei, micul dejun este format din opt ouă omletă cu două căni de orez și suc de portocale amestecat cu spanac, a declarat el pentru Men’s Health, restul zilei fiind dedicat cărnii. La unele dintre mesele sale, el adaugă și mere, mure și afine. Există întotdeauna o porție mare de orez și, uneori, o salată de spanac pe lângă.

El completează totul cu shake-uri

Shaw se va baza, de asemenea, pe shake-uri în timpul antrenamentului, deoarece îi este greu să mestece atât de mult pe cât are nevoie. În timpul antrenamentului, va mânca șase mese întregi, precum și un shake și diverse suplimente: „Pentru mine, mâncatul a fost cea mai grea parte din tot. Îmi plăcea să intru în sala de sport în fiecare zi, îmi plăcea să mă antrenez. Mâncam de când mă trezeam dimineața până când mă culcam seara.”

Desertul lui preferat este cheesecake

Shaw își permite ocazional să trișeze”, chiar și atunci când se antrenează. Întrebat care este desertul preferat, el a răspuns imediat: Cheesecake”. Lucrând cu un nutriționist care, la propriu, programa mesele”, în timpul rutinei epuizante de fitness și dietă a lui Shaw, acesta știa că, din când în când, ar putea avea parte de acea mâncare preferată și, astfel, din când în când, putea să se bucure cu adevărat de mâncare. Spre deosebire de un om normal, Shaw a fost cunoscut că a mâncat patru bucăți de cheesecake deodată!

Articole asemănătoare

Back to top button