fbpx

Cât timp ar trebui elevii să petreacă învățând? Regula de aur pentru rezultate școlare bune

Nu doar metoda de studiu este importantă, ci şi durata, spun cercetătorii. Referitor la teme sau studiu extra, mai mult nu înseamnă note mai mari. De aceea, oamenii de ştiinţă spun că este obligatoriu să există un echilibru între învăţat, somn şi sport.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deşi elevii tind să stea aşezaţi la birou mai mult timp pentru a se concentra mai bine, asta afectează sănătatea fizică, iar, asta, coroborată cu lipsa somnului sau un somn dificitar, duc la scăderea abilităţii de a învăţa şi de a avea performanţe şcolare.

Pe scurt, studiul nu trebuie să dureze multe ore, arată cea mai nouă cercetare, publicată în Journal of Epidemiology & Community Health. Iar în ceea ce priveşte sănătatea mintală a copiilor, cel mai bine este protejată de un somn bun şi cu durată optimă, scrie Mediafax.

Cercetătorii australieni au analizat dezvoltarea cognitivă a elevilor între 11 şi 12 ani şi au ajuns la concluzia că orele lungi de studiu nu sunt benefice elevilor, nici pentru note mari, nici pentru sănătate.

Aşadar, experţii spun că perioadele de studiu trebuie combinate cu sportul, cel din urmă ajutându-i pe copii şi adolecenţi să îşi dezvolte gândirea creativă, memoria de lucru şi concentrarea. Astfel, sunt coborâte nivelul stresului şi intensitatea anxietăţii.

Regula de aur pentru rezultate bune la şcoală

Aşa cum au descoperit-o cercetătorii, regula este următoarea:

  • 10,5 ore de somn,
  • 9,5 ore de comportament sedentar (activităţi precum: statul la birou pentru a studia, relaxare, mâncat,
    citit, urmărit programe TV),
  • 2,5 ore de activitatea fizică uşoară (mers la cumpărături, ajutat la activităţi casnice),
  • 1,5 ore de activitatea fizică moderată-crescută (sport, alergat).

Desigur, în preajma examenelor, priorităţile din lista de mai sus se pot schimba, dar fără a fi neglijate sănătatea mintală şi fizică, recomandă oamenii de ştiinţă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button