fbpx

foto, video | Așa arată erupția unui vulcan deasupra craterului! Fotograful afirmă că și-a topit drona de dragul imaginilor

Săptămâna în Islanda a erupt vulcanul Fagradalsfjall. Acesta se la circa 40 de kilometri de capitala Reykjavik, iar erupția vine după o serie de sute de cutremure care au zguduit regiunea în ultima lună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gigantul s-a trezit după mai bine de 800 de ani. Locul a fost izolat imediat, însă curioșii nu au fost împiedicați de acest fapt. Dacă unii s-au apropiat cât au putut de cărările pline de lavă, alții au trimis drone pentru a forografia și filma fenomenul.

Bunăoară, printre ultimii se numără și fotograful islandez Garðar Ólafs. Acesta a reușit să surprindă imagini cu erupția chiar deasupra craterului.

Totuși, pentru a filma momentul, au fost necesare sacrificii. Așadar, dispozitivul artistului a fost deteriorat de aerul fierbinte emanat, însă el a reușit să salveze secvențe video și fotografii cu erupția, acestea fiind spectaculoase.

„Țara focului și a gheții. Este un sentiment deosebit să am un vulcan în erupție la 15 minute de casa mea, Reykjanes a fost întotdeauna o parte subestimată a Islandei, dar astăzi este probabil cea mai cunoscută parte, amuzant cum se pot schimba lucrurile într-o noapte”, afirmă fotograful.

Amintim că, pe parcursul lunii martie, Islanda a fost zguduită de mai multe cutremure. Seismologii avertizau că Fagradalsfjall s-ar putea trezi și erau îngrijorați că activitatea lui ar putea perturba traficul aerian.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button